Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Postimees: Eesti peab valmistuma Venemaa ründamiseks. Vabandage, pistrikud, kas te liiale ei lähe?

-
12.12.2022
Nii arvatakse Postimehe veergudel.
© UU

Eesti kaitseväelased ja kaitseliitlased on valmis Eestit viimse veretilgani kaitsma, kui Venemaa meid ründab. Aga kas me ikka peame valmistuma ründama Peterburi ja Pihkvat, nagu soovitab julgeolekuekspert (!) Erki Koorti analüüs “Agressor tuleb purustada tema kodus” Postimehes?

Mida me sealt loeme?

*Eesti peab olema valmis agressori territooriumi ründamiseks.

*Sõja avalik kandumine Venemaale on Ukrainale võiduks vältimatu.

*Lääs peab saama üle krambist rünnata Venemaal asuvaid sihtmärke.

Ühelgi rünnaku alla sattunud riigil ei ole tegelikult sõja lõpetamiseks suurt võimalust, ilma vastase territooriumi ründamata. Seda näitab ka ilmekalt Venemaa sõda Ukraina vastu. Lääs peab Venemaa territooriumi ründamise krambist üle saama, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Niisiis on mõistlik Eestil avalikult öelda, et konflikti korral on kõik meie vastase üksused nende asukohast olenemata legitiimseteks sihtmärkideks.

Nõrga kaitsevõimekusega Eesti peaks Venemaad ründama? Lääs peab olema valmis ründama Venemaal asuvaid sihtmärke? Eesti peab asuma Venemaad kallaletungiga ähvardama? Siiani oli maailmasõda ikka Putini prioriteet…

Võimalik, et Koorti rünnakusoovitused on mõeldud olukorraks, kus suur sõda on juba lahti, aga Postimehe garneeringus kõlavad need soovitustena ise rünnakuks valmis olla.

Teiseks aga on Eestil ikkagi kaitse-, mitte ründekontseptsioon ning meie relvastus on rohkem kaitsevajadustele orienteeritud. Kui sõda juba käib, siis on ka vaenlase territooriumi peale tulistamine juba loomulik, selleks pole vaja “julgeolekueksperdil” eraldi soovitust vaja teha.

Eriti huvitav on Koorti arvamus, et Eesti (toimetuse rõhutus) peab olema valmis agressori territooriumi ründamiseks. Just Eesti, mitte NATO üheskoos – seda oma nõrgukese kaitserelvastusega. Hakkame rivist välja lööma Pihkva dessantnikute baasi, raisates sinna oma vähest laskemoona?

Kaja Kallase pistrikumentaliteet, mille puhul tema isiklikult millegi eest ei vastuta, hakkab ühiskonnale mõju avaldama. Kas me siiski oleme valmis suureks sõjaks, mis hävitaks ilmselt rinderiigid, sealhulgas ka Eesti? Martin Herem on igatahes varem meedias lubanud blokeerida Kaliningradi ja Peteburi.

Uued Uudised toetavad Venemaa purustamist Ukraina sõjas ja ukrainlaste lööke objektide pihta Venemaa territooriumil, kuid mitte NATO-poolset sõjakäiku Venemaa purustamiseks. Me lihtsalt ei elaks seda üle.

Vaevalt et Eesti noormehed soovivad minna sõtta Peipsi taha, isegi kui jutt oleks Petserimaa ja Narvataguse vabastamisest. Ja päris kindlasti ei ole Lääne-Euroopa heaoluühiskond valmis saatma oma noori mehi Putini vastu sõtta ja veel Venemaale.

Erki Koorti jutt sõjast Venemaa vastu sarnaneb kahtlaselt teise provokatsiooniga, mida vahendab BNS: “Vene neonatslik rühmitus kutsub jagama luureandmeid Baltimaade kohta”. Venelased tahavad luureandmeid, meie “julgeolekuspetsialist” aga sõja alustamist Venemaa vastu. Koort ju mängib kaardid venelastele kätte!

Tulge mõistusele! Me oleme valmis kodumaad kaitsma, aga mitte ise agressoriks hakkama. Isegi keskmaaraketid saame alles 2025. aastaks kätte…