Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Inimesed võiks lumetormist õppida. Aga ilmselt ei õpi

-
12.12.2022
Tuisk Lätis.
© Scanpix

Selle talve esimene võimas lumetorm on käes ja elu paljuski seiskunud. Iga selline asi annab oma õppetunni, aga iseasi, kas me ka õpime.

Esiteks kliimavõitlus ja rohepööre. Me kogeme “kliimakatastroofi” otse enda peal, aga mitte soojenemise, vaid külmenemisena – meil on jälle talved, millest räägivad vanavanemad, aga “rohepööre” jätkub. Samas tuleb brittidelt karm uudis: “Suurbritannias suri kolm läbi jää järve kukkunud last” (BNS). Kliima “soojeneb” jäätumise teel kogu Euroopas.

Kahtlemata leidub “eksperte”, kes ütlevad, et selline talv just kinnitavat mingeid nurgataguseid seoseid pidi, et kliimakatastroof on kohe-kohe käes.

Teiseks peaks see eestlastele selgeks tegema, et meil on vaja oma põlevkivienergeetikat, mis annaks odavaid võimalusi hakkamasaamiseks ka karmil talvel, sõltumata seejuures mingist kaugest spekulatiivsest börsist. Poolakatel oli eelmisel talvel oidu Brüssel pikalt saata ja kivisöel baseeruv Turowi energeetikakompleks trahvidest hoolimata tööle jätta – ja talv läks kergemalt mööda.

Kolmas moment puudutab Eesti Energiat, kes naudib hiigelkasumeid, aga kui tuleb põhjalik torm, on suur osa Eestist elektrita. See tähendab, et firma ei investeeri piisavalt ülekandeliinidesse. Maal on sadu kilomeetreid traatliine, mis puu peale kukkudes purunevad, samas kui kaasaegsed kaablid panduvad kasvõi maani, aga ei katke. Rahvast nööriv Eesti Energia on ilma ees ruttu käpuli.

Neljandaks on Tallinna linna ja lume teema. Tallinna volikogu EKRE fraktsiooni nõunik Kadri Vilba kirjutab: “Tallinna tüüritakse Keskerakonna ja sotside juhtimisel järjest enam fanaatilise rohehulluse suunas. Arengukavades räägitakse aina kuumalainetest ja keegi isegi ei maini, et meil on ka külmad tuisused talved. Linnaplaneerimine toimub ainult kolme sooja suvekuud silmas pidades, mis on meie kliimas tõsine lollus.” Nii ongi Tallinn talvel lumega hädas, sest kogu aur läheb suviste jalgrattateede peale.

Õppetunde on veel teisi, aga kõigepealt peab eelnimetatute üle tõsiselt mõtlema. Loodaks väga, et rohepöördehullus sellisel talvel möödub, aga see lootus on väike, sest kliimavõitlus on ülevalt ettekirjutatud kollektiivne hulluksminek ja eesti tavainimest on sellistest kohustustest raske väärata.

Uued Uudised