Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel(med.): kes annaks oma elu Karise eest? Kremlis on kõik puha haiged, Gosdura saadikute kohal lekib katus; laena kandlele aju, Vanemuine! Õhtulehe maine langes libeda ohvriks

-
12.12.2022
Suur Kaabu – Pedro Castillo

Peruus läks löömaks: pühapäeval hukkus seal valitsusvastaste protestide käigus kaks noort ja veel neli sai viga.

Protestid puhkesid, kui riigi Kongress tagandas ametist eelmise presidendi Pedro Castillo, kes tahtis enne enda tagandamishääletust Kongressi laiali saata. Sellele oli vastu nii riigi põhiseaduskohus kui ka mitmed Castillo valitsuse liikmed. Castillo asemel vannutati Peruu presidendiks tema senine asepresident Dina Boluarte, kellest sai poliitilise kriisi järel esimene Peruu naispresident. Kuid misogüünsed inkad hakkasid mässama, sest nendel pole ju oma feministeeriumi, mis neid õigele teele suunaks.

Peruu president on tõsiseltvõetav ja rahva poolt usaldatav poliitiline figuur. Kujutage nüüd ette, et EV president Alar Karis tagandatakse ennetähtaegselt. Tallinna tänavad oleksid samasugune tühi koht, nagu meie Riigikogus määratava Kadrioru ametniku ametikoht. Sest eesti rahval, kes pole Karist valinud, ei ole ei sooja ega külma, kas teda tagandati, edutati või kanoniseeriti.

Kusjuures eesti „presidendid“ on ju tagandamatud, sest siinse presidendilaadse ametniku volitused lõpevad enne tähtaega vaid juhul, kui ta astub ise ametist tagasi, mida nad ei tee ju mitte kunagi; kui ta sureb – aga kes hakkab sellisest palgast, mõnusast äraolemisest ja naljatööst loobuma manala kasuks; kui tema suhtes jõustub süüdimõistev kohtuotsus, mis on võimatu, kuna isegi vahelejäänud pedofiil meil kohtusse ei jõua, saamatust presidendist rääkimata.

Meil on ju demokraatlik riik.

+ + + + + + +

Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov teatas täna uudisteagentuurile TASS, et Kremli niigi vaimuhaige töötajaskond on lisaks veel ka äärmiselt gripoosne. „Paljud inimesed on praegu haiged, see on tõsi. Ja meil tööl paljud ka põevad grippi,“ ütles ta.

Nagu lisas Peskov, gripp mitte esimest korda ei mölla Venemaal, venemaalased elavad sellega palju-palju aastaid. „Kõik võtavad vastu hädavajalikke meetmeid. See on tavaline protsess,“ lisas Kremli pressisekretär.

Moskvas sajab täna vihma. Kusjuures mitte ainult tänavatel.

Šeremetjevo lennujaamas sadas inimestele laest pähe nagu oavarrest. See oli muidugi köömes võrreldes sellega, et teatati lekkivast katusest ka Gosdurast. Vesi koos tuvide guaanoga imbus Venemaa „parlamendi“ katusest läbi ja kostitas kloune kõrges kaares joaga.

Kõige hullem on see, et vihmavesi uputas punase vaibaraja.

+ + + + + + +

Täna ilmus Objektiivis lugu Eestis riigistatud äärmusfeminismist, kus oli juttu ka kunagi Vladimir Võssotski poolt laulus kirjeldatud palgalistest nutjatest matustel: „Palgatud eided ulgusid läbi hammaste“ (…бабы по найму рыдали сквозь зубы…).

„Kui suri Riho Sibul, ilmus peavoolumeedias lagedale terve armee avalikke leinajaid, kes hakkasid ennast avalikult piitsutama ja veristama ning meenutama oma seost muusikuga, kellest pole nad viimastel aastatel küll kordagi iitsatanud. Nüüd aga täitus eeter Riho lauludega, mida pole seni eriti mängitud ja varsti enam ei mängita ka.

Ja kui poleks lahkunud veel ka armas Kihnu Virve, siis seda eelmist hala jätkuks kauemakski, aga nüüd sattusid avalikud leinajad värskema lahkunu otsa ja ulgumine on veelgi valjem, sest erinevalt intellektuaali Riho Sibula loomingust olid Virve laulud kõigile arusaadavad ja paljudel meeleski.

See, et nii armas ja rahva poolt armastatud inimene lahkus, on äärmiselt kurb, ja kõik sõnad korvamatust kaotusest on muidugi õiged, nagu on kohased ka helged pildid ja ilusad mälestused. Kui keegi Airi Vipulkumar Kansar kirjutab radžaliku armastusega kalliskivide vastu, et Virve oli „Eesti oma teemant”, siis see on veel kuidagi talutav, kuigi kihnlase kohta kõlaks ehk ilusamini, et Virve oli meie põhjamaa pärl.

Kui Pärnu Postimees vahendab, et „Lahkunut meenutanud Kihnust pärit rahandusminister Annely Akkermann iseloomustas Virvet võimsa naisena, kes oleks võinud olla ministergi, kui aeg oleks lubanud,” siis see on küll väga kahtlane postuumne kompliment, eriti võttes arvesse Akkermani enda tausta ja kompetentsi. Kihnu Virve ei saaks Eestis olla selline minister, nagu PentusRepsKersna, sest Virve oli aus ja avatud rahvainimene. Tema tehtut ei oleks vajadust ega võimalustki salastada 75-ks aastaks.

Aga meie avalike tegelaste vaene fantaasia viib neid ikka paljukannatanud Oskar Lutsu radadele, olgu tegemist Kiviräha või AK uudisteankruga: ikka „Kiir minister, Kiir kuningas!” Ja see viimane võrdlus tuli ka ära, sest ETV üks sünonüüme Astrid Kannel hüüataski, et „Kihnu Virve oli meie Elizabeth II“. No ei ole Kannel tark inimene, pole midagi parata, kõik ETV töötajad ei peagi olema, aga milleks siis peavoolumeedia tiražeerib selliseid tema tipprumalusi, on arusaamatu.

See vaimuvaeste edvistajate tants ümber kirstu ei vaibu. Varsti sureb keegi veel, ja tuleb uusi vaimukusi nagu oavarrest.“

Ivan Makarov: FeministERRium – loomuliku ja eluterve ühiskonna vastu sõdivad äärmuslased – Objektiiv

Aga oma kujundi lisas nüüd ka Taavi Libe, kes avaldas Õhtulehes loo „Igale Eesti külale kuluks ära Kihnu Virve moodi talisman“.

Selline soov on arusaadav, sest Libe avalikustas ise, et tema jaoks on naiste puhul primaarne kvantiteet. Aga Kihnu Virve puhul on tõsiasi, et teist sellist ei ole ja ilmselt ei tulegi. Ja inimese kohta antud kontekstis ei kõlba mitte väljend „kuluks ära“ ja eriti ei sobi ka „talisman“.

Sest talisman on ese ehk üks elutu asi. Seepärast kõlab antud paralleel hetkel nagu peer veeloiku. Aga Õhtulehe pealkirjad seda enamasti ongi.

Ivan Makarov