Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Paul Puustusmaa: kui valitsus ei soovi põgenike saabumist kontrollida, siis hakkabki Eesti võimekus kokku jooksma

-
13.12.2022
Paul Puustusmaa
© UU

EKRE Riigikogu saadik Paul Puustusmaa ütleb kommentaarina uudisele “Ukrainast võib tulla nii palju põgenikke, et Eesti tervishoid ei pea enam vastu!”, et selle taga on valitsus, kes ei taha põgenike saabumist ei kontrollida ega piirata, kuigi asjad kisuvad halvaks ka vastuvõtjatele.

“Rahvuskonservatiivide pinnimise peale kinnitas valitsus, sealhulgas peaminister korduvalt, et Eesti majanduse võimekuse piir põgenike vastuvõtuks on 50 000. EKRE saadikud on siinjuures korduvalt rõhutanud, et selle piiri ületamisel satuvad tugeva löögi alla meie majanduse paljud tugisambad, alates haridussüsteemist, sotsiaalhoolekandest ja lõpetades tervishoiusüsteemiga.

Ülaltoodud tõdemuse eest kuulsid konservatiivid alatihti oma aadressil sõimu ja hukkamõistu. Hoolimata sellest, et meie (konservatiivide) saadikud korduvalt rõhutasid, et tegemist pole siin ebainimlikkuse esiletoomisega vaid sooviga säästa eesti inimesi, Eesti riiki toimevõimelisena.

Täna on ametlikult deklareeritud (50 000) piir oluliselt ületatud, mitteametlikult võib olla see olla ületatud juba kahekordselt. Ja see ei ole veel kõik. Oleme hetkel olukorras, kus ka sõjaprintsessi valitsus ja tema käealused ametnikud on sunnitud “ekrestuma”. Kuidas teisti saaks muidu käsitleda ülevõetud retoorikat, mis varasemalt üsna selgelt vaid EKRE tunnuseks on olnud.

Niisiis tere tulemast reaalsusse – Ukrainast võib tulla nii palju põgenikke, et Eesti tervishoid ei pea enam vastu!”