Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: “Kui EKRE teeb algatuse, kuidas Ukrainat aidata, on sõnades suured Ukraina sõbrad selle vastu”

-
13.12.2022
Henn Põlluaas

Täna siis nägime kui suured Ukraina sõbrad ja kaitsjad on teised Riigikogu fraktsioonid – Reformierakond, Isamaa, Sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond olid üksmeelselt vastu EKRE esitatud eelnõule, mille kohaselt me peame lähtuma Ukraina presidendi Želenskõi 24. veebruari dekreedist, millega ta keelas parimas võitluseas olevatel meestel Ukrainast lahkuda, ja saatma koostöös Ukrainaga siia tulnud desertöörid tagasi Ukraina vabaduse ja iseseisvuse eest võitlema. Ukrainal on igat meest vaja. Kõige hullem oli Mihhail Lotmani (Isamaa) sõnavõtt, kes väitis, et EKRE valetab ja Želenskõi määrus ei kehtivat, et president ütles, et ärge tulge talvel koju tagasi. Muidugi valetas Lotman ise, sest Želenskõi rääkis vaid naistest ja lastest, kellel oleks tõesti talvel äärmiselt raske, ent võitlusvõimelised mehed on kõik oodatud.

Eriti hale oli Lotmani, kes presenteeris end suure Ukraina sõbra ja asjatundjana, vale selle taustal, et alles 17. novembril pikendati Želenskõi määruse kehtivust.

Kokkuvõttes toetab võimukoalitsioon pluss Keskerakond putinistide sõda Ukraina vastu, sest annab ajutise kaitse meestele, kes on saba jalge vahelt Ukrainast jalga lasknud. Pealegi pole meil õrna aimugi, kas need mehed on ka ise putinistid ja saadetud siia Venemaa poolt täiendamaks siinset viiendat kolonni.

Sõnades on kõik suured Ukraina sõbrad, kui aga EKRE teeb konkreetse algatuse, kuidas Ukrainat aidata, siis ollakse sellele vastu. Hale!

EKRE eelnõu, millega sooviti teha valitsusele ettepanek, et ajutine kaitse antaks vaid seaduslikult Ukrainast lahkunud isikutele vastuvõtmise poolt hääletas 17 Riigikogu liiget. Otsuse eelnõu vajas vastuvõtmiseks riigikogu koosseisu häälteenamust, seega ei leidnud eelnõu toetust.

Ebaseaduslikult Ukrainast lahkunud inimesed tulnuks meie esitatud eelnõu järgi tagasi saata. Samuti tulnuks eelnõu järgi välja selgitada ja tagasi suunata isikud, kellele on ajutine kaitse antud, kuid kel pole olnud õigust Ukrainast lahkuda.

 

Henn Põlluaas, Riigikogu EKRE fraktsiooni esimees