Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peeter Ernits: “Põllumehed ütlevad, et peaministri jutt on täielik lollus”

-
14.12.2022
Peeter Ernits
© UU

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Peeter Ernits tõi vabas mikrofonis välja seiku elust enesest, mis ilmestavad inimeste toimetulekut maapiirkondades.

Ta rääkis, kuidas kohtus Tartu turul kartulimüüjaga, kelle sõnul memmeke tuli ja ostis viielt kartulikasvatajalt kilo kartulit. Seejärel läks memm koju, kooris kartulid ära ja kaalus viiel korral, et vaadata, kust osta juurde, et millise müüja käest saab söögiks rohkem kartulit. Tema jaoks oli iga sent ja gramm arvel.

Teise kartulikasvataja poole oli pöördunud suure pere pea, kes küsinud, millal hakkab praakkartulit saama. See on see aukudega, nii-öelda seakartul. Nädal aega saaks pere viie euroga 30 kilo ära süüa. See on reaalsus.

Kolmas maainimene läks linna, et osta sealt liha, kuna maal siga ja veist kasvatada ei ole mõttekas. „Nagu me teame, siga pole mõttekas Eestis üles kasvatada. Müüme Poola, Poolas kasvatatakse üles, tuleb siia, ja maainimene läheb linna ja ostab endale liha,“ sedastas ta.

Üks väikepõllumees, kes rääkis Brüsseli ukaasist, et rohepöörde vaimus tuleb põlluserva jätta pooleteisemeetrine riba loodusele, umbrohtudele, nendele samadele naksuritele, traatussidele, kelle järeltulijad kartulitesse auke purevad, kapsaliblikatele ja kõigele sellele faunale ja floorale, kes ka umbrohtude seemneid levitavad.

Ernits: „Loomulikult me maksame nendele talupidajatele natuke kompensatsiooni, aga see on naeruväärne summa ja see on hullumeelse rohepöörde üks plaanidest, mis kohe-kohe maandub ka Eestimaale.“

Ernits ise on Maakarja Kasvatajate Seltsi liige ning ta muretseb, et eestlaste päri oma lehm on välja suremas, sest ta annab küll rammusta piima, aga vähem kui musta-valgekirjud piimamasinad. Ja meie rahvuslik lehm tuleb viia tapamajja.

Ernits tsiteeris ka peaminister Kaja Kallast: „On põllumajandusettevõtjad, kellel tegelikult läheb selles mõttes hästi, et sisendite hinnad on tõusnud, mida nad on pikalt oodanud ja soovinud.“

Ernits: „See on ju täielik absurd! See ongi meie peaminister, meie elektrimolekuli Kaja Kallas, inflatsiooni kuninganna. Sellist lollust rääkida – maainimesed naeravad selle üle. Aga nagu näete, on võimalik. Eesti on üks neljast Euroopa riigist, kus toiduainetele ei ole käibemaksu alandamise erisusi. Põllumehed ütlevad, et „valitseja“ jutt on täielik lollus.“