Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme: “Eesti kui õigusriigi lõplikku kaaperdamist takistab veel vaid väikese osa ausate ja julgete kohtunike olemasolu”

-
14.12.2022
Kohtuhaamer.
© UU

Riigikogu liige Kert Kingo nimetab Tartu endise abilinnapea Kajar Lemberi protsessi prokuratuuri eriti piinlikuks häbiplekiks, sest pärast aastaid solgutamist mõistis kohus prokuratuuri poolt süüdistatud Lemberi õigeks.

„Alles eile lahmis riigi peaprokurör Andres Parmas Riigikogu korruptsioonivastases erikomisjonis, kuidas üheksa-eurone juukselõikus on Lemberi kaasuses kindel korruptsioon.

Kohus leidis, et kuna Lember ei nõustunud ega võtnud altkäemaksu ning Tiro ei pakkunud ega andnud altkäemaksu, tuleb nad vastavalt õigeks mõista.

Ja siis tunneb peaprokurör uhkust selle üle, et prokuratuuri peavad usaldusväärseks üle poolte ehk tervelt 63% küsitlusele vastanutest.

EKRE aseesimees Mart Helme ütles, et Eesti kui õigusriigi lõplikku kaaperdamist takistab veel vaid väikese osa ausate ja julgete kohtunike olemasolu, aga paljude kohtunike pensionile minekul seisab süvariik kindlasti selle eest, et panna nende asemel ametisse hüpiknukud.

„Ka õigussüsteemis peab leiduma võrdse kohtlemise printsiip. Paraku meil nii ei ole,“ on Helme Lemberi juhtumi lahendusega rahul.

Tartu maakohus mõistis täna Tartu endise abilinnapea Kajar Lemberi, keda prokuratuur süüdistas suures ulatuses toimingupiirangute rikkumises ja altkäemaksu võtmises, õigeks. See protsess oli kestnud aastaid.