Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvuskonservatiivid päästavad igal rindel, isegi oravaid lumevangist

-
14.12.2022
Auto lumevangis Toompeal

Tänase Riigikogu istungil alguses juhtus üllatav ja parasjagu lustlik vahejuhtum, kui rahvasaadik Ivi Eenmaa (Reformierakond) astus rahvuskonservatiivi Peeter Ernitsa juurde ja ulatas talle tänusõnade saatel veinipudeliga kinkepaki. Ta tänas EKRE saadikuid Reformierakonna liikmete päästmise eest lumevangist.

Kõrval seda stseeni jälginud reformierakondlane Signe Kivi kommenteeris, et nad olid eelmisel õhtul mitu korda erinevatest instantsidest abi palunud, aga asjata.

Siis haarasidki Peeter Ernits ja Anti Poolamets labidad ning hakkasid Toompea lossi siseõue kühveldama, et rahvasaadikud Ivi Eenmaa, Andres Sutt, Sven Sester jt koju pääseksid.

Seega ei piirdu EKRE ainult kogu Eesti päästmisega Reformierakonna käest, vaid teinekord tuleb tegelda paradoksaalsel kombel ka Reformierakonna enda päästmisega.

Ja pange tähele – see tänustseen toimus täpselt samal ajal, kui peaminister Kaja Kallas rääkis Postimehe stuudios, kuidas ta valimiste järel EKRE välistab. Ja muidugi on meeles ka kõikidel see küsitlus, kus selgus, et just Reformierakonna toetajate ja liikmete hulgas on kõige rohkem vihkajaid. Säh sulle sallijaid!

Mainitud lumetrall Toompeal on muidugi väike nali selle kõrval, mida peavad kannatama näiteks saarlased, kus ei peaminister Kaja Kallas ega majandusminister Riina Sikkut pole suutnud tagada normaalset elutegevust ning vaatavad tuima näoga pealt, kuidas suur osa inimesi peavad kannatama tohutuid ebamugavusi.

Irooniliselt öeldes, on nõnda Kallasel küll vähemalt kord elus õigus olnud, kui ta hoiatas hiljuti Eestit tabavate elektrikatkestuste eest, kuid siis ei pidanud ta silmas muidugi mitte tuisuilma.

Ukrainat tabavad juba kuid venelaste pommid tsiviiltaristutele, mis elektrikatkestusi tekitavad, kuid ometi saadakse seal sõjaolukorraski asjad päeva jooksul korda. Meil aga on tuhanded majapidamised ilma vooluta nädalaid ja riik on võimetu. See näitab täielikku suutmatust asju õigesti planeerida ja majandada.

Ja mida teevad oravad siis, kui rahvuskonservatiivid neile enam appi ei tõtta? Võib-olla ongi õpetlik neil endil mõnda aega lumes külmetada ja mõelda veidigi kannatava rahva peale erinevates Eestimaa nurkades.

 

Aarne Mäe