Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: “Kõige suurem probleem on Eestis inimeste toimetulek” (lisatud video)

-
15.12.2022
Laadime sisu...

Viie parlamendierakonna poliitikud rääkisid ETV “Esimeses stuudios”, milliste maksulubadustega nad eelseisvatele valimistele lähevad.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond soovib makse langetada. “Kõige suurem probleem on Eestis ikkagi inimeste toimetulek. See tähendab, et hinnatõus ja kogu inflatsioon on teinud valdava osa Eesti inimestest, kes siiani hästi hakkama said, vaeseks ja nad ei saa enam hakkama. Ja selles me peame inimesi aitama riigina sellega, et peame hakkama hindasid alla suruma. Selleks me peame langetama aktsiisi kütusele ja energiale ja on vaja langetada käibemaksu toidule ja ravimitele,” rääkis erakonna esimees Martin Helme.

Helme lisas, et Eestis on liiga kõrge maksukoormus. Tema hinnangul koormab see majandust ning seetõttu ei toimu majanduskasvu ja riigi sissetulekud maksudest ei kasva. “Vaja on langetada makse, et majandus läheks paremini käima, vaja on langetada tarbimismakse, et inimestel oleks odavam osta. Sellega tuleb ka majanduskasv ja maksulaekumine.”

Poliitikud rääkisid ka, milline on lähiajal Eesti ettevõtete olukord ning kuidas neid saaks aidata.

Helme sõnul saab ettevõtteid aidata, kui sundida Eesti Energiat müüma neile elektrit omahinnaga, mis on tema sõnul madalam kui kolm senti kilovatt-tunnist. “Ärge tulge mulle rääkima, et Eesti Energia, kes teenib 1,5 miljardit sel aastal, ei saa hinda langetada, sest ei saa ettevõtet pankrotti ajada. See on absurdijutt.”