Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Järjekordne pikett valitsuse vastu: Stenbocki maja ees protestisid lapsevanemad

-
16.12.2022
Meeleavaldus Stenbocki maja ees

Eile kogunesid Toompeal valitsushoone ehk Stenbocki maja juurde murelikud lapsevanemad, kes avaldasid protesti sotsiaalministri plaani vastu lubada alaealisi vaktsineerida vanemate nõusolekuta. Valitsuseliikmed protestijatega kohtuma ei tulnud. Ju ollakse juba harjunud, sest sellised valitsusevastased piketid on muutunud pea igapäevasteks.

Kohal oli ka mitu EKRE saadikut. Esmaspäeval asus ka  EKRE laste õiguste kaitseks rünnakule, kus sotsiaalminister Peep Petersonile (SDE) sai esitatud arupärimine, milles nõuti vastuseid erinevatele küsimustele.

Samal päeval toimunud sotsiaalkomisjoni istungil esitas Kalle Grünthal nõudmise, et selle määruse teema tuleb võtta koheselt päevakorda, mis leidis komisjoni poolt ka heakskiidu. Protesti avaldasid kirja teel ka kümned lapsevanemad. tulemus oli see, et sotsiaalministeeriumi esindaja lubas selle probleemse punkti määrusest esialgu välja võtta, asudes määruse lõppteksti välja töötama jaanuari kuu jooksul.

Tervise- ja tööminister Peep Peterson esitas ministeeriumitele kooskõlastusringile eelnõu, mille järgi ei peaks vaktsineerimise vastu olev lapsevanem teadma, et laps sai koolis vaktsiini kätte. Õiguskantsleri sõnul tuleb eelnõu muuta.