Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keskerakond külvab vene meedias kõige brutaalsemat eestivastast viha. Hääled ei haise

-
16.12.2022

Paljud võib-olla mäletavad, miks Eesti 200 nimetatakse veel ka „provokatsioonierakonnaks“: ikka tolle Eestile suurt rahvusvahelist mainekahju toonud provokatsiooni pärast, kui „kahesajatajad“ jagasid ühistranspordi peatuse eraldi sildistatud osadeks – eraldi eestlaste ja venelaste jaoks.

Eriti Venemaa ajakirjanikud said seda mõnuga pildistada ja avaldada tõestuseks, et „Eestis ongi ametlik apartheidirežiim“.

Nüüd aga on Tallinna venemeelne keskerakondlik linnavõim läinud veelgi kaugemale: vene Delfi avaldas täna Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi loo „Elanikkonna kaitsest. Pommivarjendid ainult eestlaste jaoks?“

Keskerakondlane kurdab, et varjendeid tähistatakse ainult eesti keeles, lisaks haridus muutub aina eestikeelsemaks ja et Balti jaamas kõlavad nüüd ainult riigikeelsed teavitused.

Siin tuleks märkida, et ega sellepärast kellelgi nüüd rongiga sõitmata ei jää, aga see oleks ju kurtidele keskjedinorosside kõrvadele öeldud. Tallinna Linnavolikogu uste kõrval on eestikeelne silt „Tallinna Linnavolikogu“ – aga sellegipoolest püsib istungitesaalis venekeelne sumin, sest venelased leiavad sinna teed lausa massiliselt ja Tallinna võim on ju praktiliselt venekeelsetest koosnev. Ega Manuela Pihlapit ometi see teine „n“ sõnas „Tallinn“ ei häiri?

Ukrainas käib julm sõda, Eestis on selle tagajärjel ühiskond täiendavalt lõhenenud, ja avaldada sellises olukorras venekeelses meedias pealkirja, mille kohaselt pommivarjendid on mõeldud ainult eestlastele, on täiesti süüdimatu vaenuõhutamine.

Kas pealkirja autoriks on Manuela Pihlap ise või pani selle Eestisse Tšeljabinskist sisseveetud rus.delfi toimetus, on raske öelda, aga praegu küll kuulub see ametlikult Põhja-Tallinna vanemale, kes esindab pealinna võimu ja keskerakonda.

Ja esimene kommentaar rus.delfis oli see, mida sellise pealkirjaga taotletigi: „Pole meil vaja venekeelseid instruktsioone. Me lihtsalt keevitame väljastpoolt uksed ja riputame üles sildikese.“ Ja see kogub ainult laike ja südameid. Et keevitame (müürime) eestlased elusalt keldrisse. Nagu ütles paar nädalat tagasi Yana Toom, poes eestikeelset teenindust soovivad eestlased on äsja koopast välja tulnud.

Olete nüüd rahul, etkaristlikud sitapead?

Mis paneks teie erakonda loobuma venelaste seas vihavaenu külvamisest eestlaste, sealhulgas ka Teie pere vastu, hea Jüri Ratas?

Ivan Makarov