Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas mitte Lääs ise ei vea Venemaale kehtestatud sanktsioonides välja?

-
17.12.2022
Venemaa tahab teisel pool Narva jõge Jaanilinnas piirirajatised remonti panna, kuid see tundub pigem vastuaktsioonina.
© UU

Viimased uudised näitavad seda, kuidas Venemaale sanktsioonid kehtestanud lääneriigid, sealhulgas ka Eesti, on Kremli vastusammude tõttu hätta sattumas ja mõtlevad taandumisele, kuigi peaksid igal juhul sanktsioonipoliitikale kindlaks jääma.

Esmalt tõmmatakse tagasi ärimeeste osas, sest väetisi on vaja.

ERR kirjutab: “Allikate kinnitusel võeti neljapäeval Euroopa Liidu sanktsioonide kokkuleppimise käigus mitmed Vene väetiseärimehed sanktsioonide alt välja. Kokkuleppe kohaselt peavad aga liikmesriigid konsulteerima Euroopa Komisjoniga, kui konkreetsete ärimeeste varade külmutamine tahetakse lõpetada. Väetisesanktsioonide leevendamist soovisid Saksamaa, Prantsusmaa ning Holland, kartes üleilmset toidupuudust.”

Teise uudisena vahendab ERR, et Venemaa kavatseb Jaanilinna piiripunkti kaheks aastaks autodele sulgeda. “Narvale tähendaks see transiidi kokkukuivamist ja ka tööhõive vähenemist. Käesoleval aastal ületas Narvas piiri enam kui 340 000 transpordivahendit. Narvale tooks piiri sulgemine suurt kahju. “Võib öelda, et see on löök allapoole vööd. Sisuliselt puudutab see kõiki Ida-Viru vedajaid ja kui kõik autod suunduvad Lõuna-Eestisse, tuleb sellest väga raske aeg,” rääkis AS Narva Auto juhatuse esimees Nikolai Burdakov.”

Sellest paistab välja, et sanktsioone ollakse valmis kehtestama, aga vastusanktsioonide tulemusega ei arvestata. See on Eesti riigipoliitika üks nõrku kohti – samas vaja pole mitte sanktsioonidest loobumist, vaid põhjalikku analüüsi, mis hakkab raskema stsenaariumi korral toimuma, ning vastavat valmisolekut.

Praegu aga tundub, et pigem on venelased valmis meil põhja alt ära lööma, kui meie neil.

Uued Uudised