Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Katri Raiki valitsetavas Narvas polevat kombeks korruptantidele sulge sappa panna

-
17.12.2022
Katri Raik ütleb, et Narvas pole kombeks korruptante ametist kõrvaldada.
© Uued Uudised

Korruptsiooniga on raske võidelda, kui pistisesaajaid “pole kombeks” ametist kõrvaldada – aga just nii toimitakse piirilinnas Narvas.

ERR vahendab: “Prokuratuur teatas neljapäeval, et Narva linnavalitsuse linnamajandusameti juht Natalja Šibalovat kahtlustatakse altkäemaksu saamises ärimees Nikolai Ossipenkolt. /…/ Narva linnapea Katri Raik ütles korruptsioonikahtlustuse saanud Narva linnavalitsuse linnamajandusameti direktori Natalja Šibalova kohta, et Narvas ei ole kombeks sellistel puhkudel inimesi ametist vabastada ning et ta loodab, et esitatud korruptsioonikahtlustusest ei saa süüdistust.”

Kahtlustus ei tähenda muidugi süüd, aga töölt kasvõi ajutiselt eemaldamine on siinkohal küll paslik – et kahtlustuse saanud ametnik ei saaks jälgi peita.

Eriti huvitav on Raiki väljend “ei ole kombeks”, mis tuletab meelde idanaabrite mentaliteeti. Nii peabki nentima, et koos venestumisega tuleb siia ka teistsugune mõttelaad: venekeelsete ja -meelsete valitsetavad Eesti linnad ongi Venemaale sarnaselt korruptiivsemad.

Uued Uudised