Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui valida Reformierakond, siis vajubki Eesti iga Birgitiga pimedusse

-
19.12.2022
Üks tulevikuvariante.
© Internet

Enamik Aafrika riike on 50-70 aastat iseseisvad, aga jätkavad kurtmist kolonialismi tagajärgede üle. Nüüd võib neid mõista: Eesti on ka 31 aastat taasiseseisev, aga pole suutnud oma elektrivõrku korda teha ja iga torm tuleb ootamatult.

ERR kirjutab: “Lumesajud ja tormid jätsid tuhanded saarlased päevadeks ilma elektrita ning suure rikete hulga põhjused olid erakordsete ilmaolude kõrval ka kohati võssa kasvanud ja ilmakindlaks ehitamata elektriliinid. Viimane seisab aga raha taga.”

Ometigi ilmuvad pidevalt teated Eesti Energia hiigelkasumitest. Inimestel on raske aru saada, miks hea käekäiguga riigifirma kukub iga suurema tormiga kohe põlvili.

Aasta eest tõusid elektrihinnad taevasse, Eesti Energia kaapis elektriarvetega tohutud rahad külje alla, aga Saaremaa mattus lumetormiga Birgit pimedusse – no pole normaalne. Aga siin on selgitus olemas: Eesti kriisidesse ajanud Reformierakond ostab oma võimu kindlustamiseks riigifirma kasumist kriisikompensatsioone makstes endale populaarsust ning toidab ka oma toiduahelat.

Eesti elektrivõrk ei saagi kunagi korda, kui võimule tulnud Reformierakond alustas kohe säästukampaaniaga, kus kaitsevägi jäi ilma orkestrist, teeäärtest kadusid prügikastid ja lastelt võeti huviringirahad. Ega elektriliinid ole ainus koht, mida välja ei suudeta arendada – lõpetatakse ju ka suur osa teede-ehitusest, mille algatas EKRE. Ja see koonerdamispoliitika algas ammu enne sõda poliitoravate Stenbocki majja kolides.

Oravapartei valimisega kaasnebki kohene kokkutõmbamine igalt poolt. Ega liinivõrgu väljaarendamine nüüdki prioriteetseks muutu, sest reformikate toiduahel on neile tähtsam kui Saaremaa tarbija. Suursaarte inimesed saavad “kindlates kätes Eestit” veel küll tundma.

Ja see lumetormide möll toimub lisaks ka “kliimakatastroofi” ajal, mille vastu on Kaja Kallas rohepöörde käima lükanud.

Uued Uudised