Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raimond Kaljulaid kardab, et idapiiri sulgemisega ei saa ta uueks valimiskampaaniaks enam Vene raha

-
19.12.2022
Vene räpast raha enda reklaamiks kasutanud Raimond Kaljulaid.
© Uued Uudised

Oma Euroopa Parlamendi valimiskampaaniat Vene ärimeeste räpase rahaga üleval hoidnud sots Raimond Turõgin-Potapenko-Kaljulaid tundub olevat paanikas, et Vene piir kinni võidakse panna, kuigi tema ise serveerib asja teisiti.

BNS vahendab: Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Raimond Kaljulaidi hinnangul ei saa välistada, et Eesti-Vene piiripunkti sulgemise teate taga võib olla Venemaa soov avaldada mõju märtsis toimuvatele Riigikogu valimistele.

Muidugi ajab Kaljulaid üles vahtu, nagu oleks Venemaa otsuste taga EKRE ja tema enda reedetud Keskerakonna väidetavad huvid, aga siiski on karta, et pigem jääb tal endal jälle paari Vene ärimehe raha kohale jõudmata.

Raimond Kaljulaid on väga tihedalt seotud Eesti venekeelse keskkonnaga, kust on võrsunud ka tugev eestivastasus ja putinimeelsus, ning pigem kardab hoopis tema ise, et siinsed venelased lõigatakse Venemaast ära, nad muutuvad rohkem Eesti-kesksemaks ja kaob valijaskond, kes just “venekeelse elanikkonna õiguste tagamise” lootuses on hääled Kaljulaidile andnud. Pole ju saladus, et suur osa tema häältest tuleb venelaste ja savisaarlaste käest.

ERR kirjutas novembris: Keskkriminaalpolitsei ja FBI ühisoperatsiooni käigus pühapäeval kinni peetud krüptoettevõtjad Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko toetasid mõlemad 2019. aastal Kaljulaidi kampaaniat 12 500 euroga. Vene rahaga poliitikas tammuv Raimond Kaljulaid üritab nüüd teisi süüdistades endalt pilgud eemale suunata.

Raimond Kaljulaid lähisugulane Kersti Kaljulaid kutsus presidendiks olles tollal juba küünarnukkideni verise Putini Eestisse külla.

Uued Uudised