Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Väga karmid talvenaljad: Auvere elektrijaama remont pikeneb ilmselt uue aastani

-
19.12.2022
Auveres on järgmine kobarkäkk. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Elektrihind on endiselt laes, Eesti on mattunud lumme, külma ja pimedusse, aga Eesti ühe elektrijaama remont muudkui kestab – selline olukord ei ole enam naljakas, vaid kuulub juba rubriiki “Võimalik vaid Venemaal”. Või mis see Kaja Kallase venestatatud Eesti muud enam olla saabki.

Kui eelmise nädala seisuga pidi Auvere elektrijaam peale hooldustöid tagasi võrku tulema 21. detsembril, teatas Eesti Energia nüüd, et tegelikult ei ole sealt veel mitu nädalat elektrit oodata, vahendas Postimees.

Auvere elektrijaam läks remonti 9. detsembril ning algselt oli boilerileke plaanis kõrvaldada 11 päevaga, nii et elektrijaam pidi tagasi võrku tulema sel kolmapäeval. Nüüd andis Auvere omanik Eesti Energia Nord Pooli süsteemile teada, et 11-päevase katkestuse asemel on oodata 29-päevast kaktestust ja Auvere jaama on Eesti elektrivõrku oodata 7. jaanuari õhtuks.

Jaam oli viimati remondis üle-eelmisel nädalal. Ka siis oli probleem elektrijaama tehnoloogilises sõlmes.

Uute Uudiste andmetel on Auvere puhul tegu juba algse veaga, kus prantslaste tehnoloogia oli mõeldud kivisöe, mitte põlevkivi kasutamisele, ning sellest tulenevalt vajavad vigased süsteemid pidevalt parandamist.

Paraku on see tõeline riiklik anekdoot, kui keset talve on elektrijaam pikas remondis, ja kuidagi rõhutatult just Kaja Kallase kriisiderohke valitsemise ajal.

Uued Uudised