Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: meedia ei kipu asjade pahupoolest eriti kirjutama

-
20.12.2022
Ajakirjanik Andres Raid.
© Uued Uudised

Mida meile peavool räägib ja millest rääkimata jätab?! Sissejuhatuseks ja lohutuseks niipalju, et järgmisel korral toome välja plussid, millest meile kriitikale vaatamata siiski hea tahtmise ja viitsimise korral on vägagi palju võimalik välja lugeda.

Meedia andmetel Euroopas laineid lööva Kaja Kallase valitsuse all oleme jõudnud olukorda, millest meile teada ei anta ja mida on kuidagi raske ära seedida. Aga tõsi ta on – Eestis on hakatud juba viljaga ahju kütma, sest vili on kaks korda odavam kui pressitud saepuru ja soojuse suhtes on nii, et pidi laias laastus sama välja andma! Ei usu?! Selle tõestuseks toome teile ära kaks tabelit, kus võrdlused kenasti ära toodud ja igaüks võib ise veenduda:

 

Mõned detailid peavoolust, ehkki kõnekad, veel. Kas tõesti avastas peavool alles nüüd, et Twitteris toimis tsensuur selle kõige ilmekamas väljenduses?! Kas selle väljatoomiseks oli tõesti vaja Muski ennast, keda „Kuku“ raadio saatejuht „vist hulluks“ nimetas?!

Päevaleht toob välja oma kolumnis: „KOLUMN | Jaanika Merilo: endalegi ootamatu kangelanna Olena Zelenska innustab Ukraina naisi“.

Paneme nüüd siia kõrvale maailmas laineid lööva postituse ühe Prantsuse butiigi personali postitusest – kuidas peavad end selle taustal tundma rindel võitlevad sõjaväelased või kasvõi eesti suure südamega annetajad?! Twitteris antakse teada, et Euroopas reisiv  ja Ukrainale toetust paluv Zelenska käis poes ja šoppas riiideäris 40 000 euro eest?!

Osa maailma on siiralt mures sõdade ja taudide pärast, osa paneb aga ohjeldamatult pidu – inglased vist eriti. Liz Trussi seostatakse otseselt mõnuainetega, Briti parlamendisaadikud on kui rokistaarid, kes oma turneedel juba ette tellivad nii joogid kui tüdrukud!, Hiinas on briti MP-d silma paistnud just suure huvi tõttu kohalike pordumajade vastu.

Lõppenud Qatari jalgpalli MM-ist räägiti meile palju ka sellest, kuidas staadion on ehitatud orjatööjõudu kasutades. Sellest aga, kuidas Itaalia uus peaminister Meloni süüdistas võistluste finaaliks kohale tulnud Macroni selles, et Burkina Faso poisikesed peavad kaevandustest kulda välja tooma ja sellest lihtsalt 50% Prantsusmaa riigikassasse andma, kuna Prantsusmaa lihtsalt nii tahab, sellest meile ei räägita.

Jalgpallist veel niipalju, et Ukrainast antakse teada, et nii UEFA kui ka FIFA annavad teada, et on Ukraina liikmelisuse pannud kahtluse alla, kuna Ukraina jalgpalliföderatsiooni esimees Andrei Pavelko on esialgu kolmeks kuuks arreteeritud, sest on kasutanud rahvusvahelist abi hoopis teistel eesmärkidel, arutelu selles küsimuses peaks mõlemas organisatsioonis toimuma täna.

Järgmisel korral pöörame pilgu aga peavoolu hoopis parema poole peale!

Andres Raid