Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel(med.): „parempoolsete“ au ja uhkuse salavisiit „homopealinna“; Tallinna päästeteenistused varustatakse päästvate kondoomidega; Urmas Vaino oli eelmises elus Popandopula

-
20.12.2022

Mida lähemal on pühad, seda vallatumaks muutub meie meedia. Isegi muidu soliidsed maakonnalehed teevad lahedat nalja.

Virumaa Teataja avaldas ilmselt följetoni  pähe loo pealkirjaga „Tõnis Kons: väga keeruline oleks meid ette kujutada osalemas Martin Helme juhitavas valitsuses“.

Kindlasti oleks Martin Helmel veelgi keerulisem ette kujutada Konsa ja tema seltskonda oma valitsuses, aga mida see Kons ikka fantaseerib: kõige keerulisem oleks kujutada teda ja teisi vasakul ning paremal käel vahet mittetegevaid tegelasi Riigikogus hoopis valimiskomisjonil. Ega ühe protsendiga valimiskünnist ei ületa, rääkimata veel valitsusse pääsemisest.

Samasuguse eduga võiks Kons öelda, et tal oleks väga raske kujutada ennast ette näiteks Liis Lemsalu mehena, sest see oleks tütarlapse enda jaoks lausa kujuteldamatu. Kuigi seal on ka üks teine põhjus, miks Tõnis Konsa jaoks oleks see lausa võimatu.

Muide, Virumaa Teataja teatab, et „eelmisel nädalal Rakveret külastanud parempoolsete juhatuse liige Tõnis Kons ei varjanudki, et käis ajamas valimiste asju, kuid ei soostunud ütlema, kellega ta kohtus ja läbirääkimisi pidas.“

Kas VT kolleegid ei taipa, et Kons tähendabki konspiratsiooni? Ja üleüldse – las niivõrd intiimseid asju pinnib Konsalt välja Kroonika.

+ + + + + + +

Jõuluhardus embab ka sellist väljaannet nagu EPL, kus ilmus lugu „Natalie Mets: kondoomid päästavad elusid“.

Tallinna ööelunõunik ja sots Mets alustab traditsioonilistest ähvardustest ja repressioonide nõudmisest: „Arvamusliidrite võimuses on oma jälgijaid kaitsta ja harida ning pahatahtlikult valeinfot levitavad inimesed tuleb oma käitumise eest vastutusele võtta.“

Loodetavasti ei kordu Eestis kurikuulus punane terror, kuigi sellised sotsmetsad tahavad kogu aeg kedagi risti lüüa. Sotsid on ka Eestis sotsid – verejanulised, ahned, rumalad ja koledad. Natalie Mets armastab kirjutada hügieenisidemetest, päevadest, tampoonidest ja nüüd siis kondoomidest. Tema suursaavutus pealinna elanike elujärje parandamises on millalgi tuleval aastal kurseerima hakkavad ööbussid, kuhu kindlasti tuleb paigaldada tampoonide ja kondoomide automaadid.

Kuna aga elupäästmiseks öises Tallinnas on üksnes kondoomidest vähe, saadavad igat sellist bussi ka turvamehed. Kõik see maksab sellist raha, et neid tampoone ja kondoome võiks iga päev vajajatele tasuta laiali saata. Isegi esmaspäeviti, kui on vaja millegi väärilisega kompenseerida Postimehe ja Õhtulehe mitteilmumist.

+ + + + + + +

Aastalõpp toob eesti telekanalite ekraanidele kapaga meelelahutust – tavaliselt kõige selle kvintessentsi, mis oli juba aasta(te) jooksul pähe kulunud, jõledaid kordusi ja öökima ajavaid nägusid. ETV üritab usutavasti ka tavakohast poliitilist nalja teha, tagudes karvase jalaga palli ikka oma rahastajate vastaste väravasse.

Ka tõsised saatejuhid mängivad natuke tola ja täna näemegi me saates UV Faktor selle hinge Urmas Vainot tantsimas. Erinevalt elegantsest Jüri Ratasest rohkem nagu karu moodi.

„Tantsu autorid on Helena Zvorovski, Romiina Kalle, Leelo Sepp ja Anete Pukk, seada aitas koreograaf-lavastaja Ingmar Jõela. Kostüümid tegi Jenne Maleen Sander,“ teatab ERR.

Mul on tunne, et see Jenne Maleen Sander on Urmast riietades võtnud eeskujuks lõbusa bandiidi Popandopulo tuntud nõukogude revolutsioonilisest komöödiast „Pulmad Malinovkas“.

Mõlemad tegelased on vallatud ja mõlemal punased püksid jalas. Eks see ETV on ju juba aastaid vasakule kaldu.

Huvitav, kas Pealtnägija ei tahaks näidata UV faktori eeskujul fotogaleriid, mida valmistaks hiljuti Mihkel Kärmase poolt õrnalt võõrustatud Marko Mihkelson, kes tuleks sedapuhku saatesse juba terve perega?

Ivan Makarov