Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Naudid idatuule puudutust näol? Neetud Putini agent!

-
21.12.2022
Maalehe toimetus
© Uued Uudised

Aastate eest, kui võimul oli Taavi Rõivas ning päevakorral olid kvoodipagulased ja kooseluseadus, ründasid rahvuskonservatiivid teda pagulas- ja homolembuse pärast. Samas sai Rõivas ka Sõbraliku Eesti postitustes sugeda – et andvat rahvuslastele järele ega kaitsvat geisid ja migrante. Ehk siis oli Rõivase valitsus „kellegi agent“ nii rahvusmeelsetele kui progressivistidele (kuigi toetas ikka viimaseid).

Kedagi kellegi agendiks teha on lihtne, tasub vaid tõmmata suvalisi seoseid. Maltsajakirjanduses on pikka aega toiminud järgmine seostamine: „EKRE on homode vastu, Putin samuti – järelikult on EKRE Putini poolt!“

Sama hästi saaks ju tõmmata seose – Venemaal ei ole sõnavabadust, Euroopa Liit nõuab kõigilt liikmesriikidelt vihakõneseadust, mis piirab sõnavabadust, järelikult on Kremlil ja Brüsselil ühised väärtused.

Primitiivsem seos, mida ohtralt kasutatakse, on see, et EKRE on vastu Euroopa Liidu föderaliseerimisele, tema migratsioonipoliitikale, „liberaalsetele väärtustele“ ja rohepöördele – sellega lõhub ta EL-i ühtsust. Kellele on kasulik, et EL poleks ühtne? Putinile. Järelikult olevat rahvuskonservatiividel ühised punktid Kremliga ja ta tegutsevat Kremli huvides – rahvusriigi hoidmist kui EKRE ainsat eesmärki targu ei mainita.

Samuti leitakse seos putinismiga selles, et EKRE ei soovi siia massiliselt ukrainlasi – kuigi rahvuskonservatiivid on selle vastu vaid põhjusel, et me ei ärkaks ühel päeval täiesti venestunud riigis. Kümnete tuhandete vene keelt oskavate ukrainlaste massisisseränne paraku seda tähendabki.

Selliste süüdistustega loodavad vasakliberaalid saavutada kasvõi seda, et EKRE ei kritiseeriks EL-i teemadel, mis tegelikult ei oma mingit seost Venemaa ja tema agressiivsusega – kui ei loobu Brüsselit kritiseerimast ega hakka liberaaliks, oled järelikult Kremli agent.

Kuigi sama loogika järgi võiks öelda, et kuna EL-i „liberaalsed väärtused“ on traditsioonilise pere vastu ja marufeminismi toetavad, siis on neil ideoloogilised seosed bolševismiga (ning Nõukogude Liidu kaudu Venemaaga), sest ka bolševikud tahtsid 1920. aastatel vabastada naised mehe ja pere ikkest (Kollontai näide).

Või siis on Reformierakonna „avatus“ ja kõigi soovijate lubamine Eestisse osa NLKP „nõukogude rahva“ loomise protsessist. Vaat siin on küll seosed olemas ja otsesed – Eesti ja teiste liiduvabariikide venestamine oli Kremli eesmärk küll ja seda teeb NLKP eksliikme Siim Kallase tütar Kaja Kallas aktiivselt.

Delfi Meedia pseudoajakirjanduse „maltsad“ aga on ehtsaimad vandenõuteoreetikud – ja samas on selle venekeelsed keskkonnad ääretu putinismi pesa. Venekeelne Delfi avaldas venekeelses keskkonnas täismahus Vene fašistide üleskutse hakata Venemaa heaks luurama – ja sellest sai osa iga venelane, kes Delfit luges. Tõepoolest, kes siis on Putini tegelikud agendid?

Uued Uudised