Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Taas maskid? Tänan, ei!

-
21.12.2022
See on paljude nõue.
© UU

Praegu räägitakse palju rahva vaimsest tervisest, mis sai eriti kannatada pandeemia ajal, aga taas kõlavad üleskutsed piiranguteks. Muuhulgas soovitatakse taas maske, mis pikka aega varjasid meid teiste inimeste eest, nii et linnas jalutades tuttavaid enam ei kohanudki.

Rahvarohketes kohtades võiks hakata taas maski kandma, ütles teadusnõukoja juht Toivo Maimets usutluses Eesti Päevalehele.

“Eile (esmaspäeval – EPL) oli meil teadusnõukoja koosolek, kus mõtlesime, kas oleks mõistlik mitme riigi eeskujul tulla tagasi maskide juurde. Meie arust oleks aeg seda soovitada, mitte kohustada, võttes arvesse mitte ainult Covid-19 tõusu, vaid ka teiste hingamisteede viiruste suurenevat lainet. Me tõesti soovitaksime rahvarohketes kohtades, eelkõige ühissõidukites, maski kanda,” rääkis Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Maimets.

Paljudele inimestele seonduvad maskid ka koroonarepressioonidega, mida Kaja Kallase valitsus algatas selle ühiskonnaosa vastu, kes polnud nõus sundmeetmetega.

Tõenäoliselt jäävad maskikandmise ja “õla alla paneku” üleskutsed veelgi rohkematele inimestele võõraks, sest sellega seoses on palju halbu mälestusi. Maske kandku vaid need, kellele see on hädavajalik.

Uued Uudised