Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rõuge vallavolikogu hääletas Nursipalu harjutusväljaku laiendamise vastu

-
22.12.2022
Eesti kaitseväe auto
© UU

Eile toimus Rõuge vallavolikogu istung, kuhu teise päevakorra punktina pani Rõuge vallavolikogu esimees Mati Kuklane (EKRE) Nursipalu teema.

Päevakorra punkti “Seisukoha võtt Nursipalu harjutusväljaku laiendamise küsimuse“ juures nõudis Rõuge valla volikogu ausat planeerimist, võttes arvesse planeerimisseadust, keskkonnamõjude hindamist ja ausat kaasamist.

„Eriti viimast, kuna selles on Rõuge valla elanikud viimasel ajal üha rohkem kahtlema hakanud,“ ütles Kuklane, lisades, et kaitseministri kohtumisel kohaliku rahvaga kõlasid lennukad lubadused õiglastest hüvitistest…

Kuklane: „Selgus aga, et Eesti seadusandlus ei võimaldagi seda teha. Aluseks on turuhind ja kui sa oled koostööaldis, võidakse sinna lisada kuni 30% motivatsiooni tasu. Kui sa sellega nõus ei ole, läheb esivanemate talu sundvõõrandamisse turu hinnaga. Selle eest ostad Lasnamäele korteri ja saad nautida kõiki sellega kaasnevaid “hüvesid”. Täiesti räästa alla on aetud elanikud, kes elavad selle harjutusväljaku vahetus läheduses. Nende perede lemmikloomad ja väikesed lapsed pole nende kõuekärgatuste eest üldse kaitstud.“

Tema sõnul saavad kõik aru, et nende inimeste kinnisvara väärtus saab tuntava löögi.

Kõike seda arvesse võttes hääletas Rõuge valla volikogu haruldaselt üksmeelselt sellistel tingimustel harjutusväljaku laiendamise vastu.