Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitseministeerium sai punamonumentide eemaldamiseks miljoni. Kas jätkub julgust ka pronksokupant minevikku saata?

-
22.12.2022
Kremli-meelne kontingent, kes toetas presidendivalimistel Putinil, saab valitsuse tahtel ka siinseid volikogusid valida.
© Uued Uudised

Eestis on üks punamonument, mis tõmbab Vene, Nõukogude ja Punaarmee ülistajaid kõige rohkem ligi ja vajaks seetõttu samasugust teisaldamist, nagu Narva punatank. Kas aga praegustel võimuritel, kes on vastutavad ka selle eest, et see 2007. aastal alles jäi, jätkub selleks julgust?

BNS vahendab: “Valitsus otsustab neljapäevasel istungil rahandusministri ettepanekul eraldada valitsuse reservist kaitseministeeriumile 916 000 eurot punamonumentide eemaldamisega seotud tegevusteks.

Reservieraldusest on plaanis katta kulud, mis on seotud ebasobivas kohas asuvate sõjahaudade ümbermatmist, neutraalsete hauatähiste valmistamist ning sobimatute monumentide teisaldamist ja vahetamist.”

Lätlased koristasid suvel oma pealinnas ära Pārdaugava Võidupargis asunud punamonumendi, mis oli võrdväärne Eesti pronkssõduriga. Millal saadab Eesti oma räuskava Yana Toomi pikalt ja teeb sama nn Aljošaga?

Andrus Ansip üritas kord pronkssõdurit ära koristada, aga tegi seda räpakalt, kutsudes esile rahutused, ning lõppkokkuvõttes peideti monument lihtsalt kesklinnast kaugemale, venemeelsete vool sinna aga ei lakka.

Kogu Ida-Euroopa koristab punamonumente ära, sealhulgas Ukraina – kas Reformierakonnal on selleks uuesti julgust? Kuigi 2007. aastal võeti see toiming ette samuti rahvuslaste survel, Ansip ise poleks seda algatanud.

Arvtavasti jääb kaitseministeeriumi pärast “Aljoša” küll paika – ühel hetkel keelati ju kaitseväelastel sellest vormis olles möödumine, et mitte ärritada putiniste.

Uued Uudised