Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Espenberg annetas raamatukogudele oma parlamendiromaane

-
21.12.2022
Urmas Espenberg

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond annetas Eesti Hoiuraamatukogule 30 eksemplari Urmas Espenbergi parlamendiromaani “Taassünd”, et toetada Eesti raamatuaasta ja lähenevate jõulude puhul Tallinna ja Harjumaa haruraamatukogusid.

On teada, et Tallinna ja Eesti haruraamatukogud saavad järjest vähem vahendeid uute teoste soetamiseks kuna hinnatõusud puudutavad ka kultuurisektorit.

Raamatu autori Urmas Espenbergi sõnul on Hoiuraamatukogu näol tegemist tänuväärse asutusega, kes aitab lahendada nende lugejate muresid, kes ei saa endale lubada raamatute ostmist ja pöörduksid meelsasti laenutusse. Kuid ka raamatukogudes uusi teoseid napib.

Mahukas raamat „Taassünd“ anti välja 2021 aasta augustis ja seal käsitleb vahepeal Riigikokku kuulunud autor Eesti poliitikamaastiku telgitaguseid aastatel 2015-2019 ilukirjanduslikus võtmes. Suuremahulist teost aitasid välja anda autor, ise, kirjastus Kentaur ning EKRE, mille liige ka Espenberg on.

Eesti Hoiuraamatukogu tegeleb raamatuannetuste kogumise ja hilisema laialitoimetamisega haruraamatukogudesse. Espenberg sai 2020 aasta lõpus tuntuks kui üks väheseid rahvasaadikuid, kes annetas oma kuluhüvitise suures osas haiglatele, sünnitusmajadele, vähiliidule ja kirikutele.