Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Helle-Moonika Helme presidendi otsusest: kurb, alatu ja lühinägelik

-
22.12.2022
Helle-Moonika Helme
© Uued Uudised

Häid jõule lasterikkad pered ja lapsed! Asjade selline käik oligi ilmselt Reformierakonna, kes on algusest peale olnud selle vastu, et peresid ja lapsi toetada, suur slämm.

Lasta kogu protsess Riigikogust läbi, ise poolt hääletada, et keegi, ka koalitsioonipartnerid ei saaks midagi ette heita, ja siis kõigi selja taga presidendiga kokku leppida, et teeme ikkagi nii, et seda seadust ei tule.

See on nii Kaja Kallase ja Reformierakonna moodi!

See, et president Alar Karis sellega kaasa läks, näitab paraku, et kahjuks ta pole enam institutsioonina iseseisev ega oma mingitki selgroogu.

Juba see, kuidas ta suvel Reformierakonnaga kaasa läks, kui lasi Kaja Kallasel kuu aega põhiseaduse vastaselt üksi võimul olla ja oma võimumänge mängida, oli piinlik.

Nüüd aga, perehüvitiste seadust välja kuulutamata jättes on see kõik lihtsalt kurb.

Kõige nõrgemate arvelt kokku hoida, eriti praegusel ajal, kui perede igapäevane hakkamasaamine ja toimetulek sõltub sõna otseses mõttes igast eurost, mis neid aitaks, see on alatu, küüniline ja lühinägelik.

President Alar Karis jättis riigikogus 7. detsembril vastu võetud perehüvitiste seaduse ja perekonnaseaduse muutmise seaduse välja kuulutamata, leides, et see sisaldab normitehnilist praaki, mille puudulikkus ulatub vastuoluni põhiseadusega.

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas kohal viibinud 90 Riigikogu liikmest 76.

 

Helle-Moonika Helme, Riigikogu liige (EKRE)