Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna valitsetav riik: kapten imetleb ennast peegli ees, tüürimees on purjus ja meeskonnal on kõigest suva

-
22.12.2022
Stenbocki maja seltskond on üdini valelik.is toimub.
© UU

Riiki võrreldakse sageli laevaga, kusjuures ebakompetentse meeskonnaga lõpeb reis alati karil. Sellel Titanicu-reisil on ka Kaja Kallase juhitav Eesti riigilaevuke.

Üks Uutele Uudistele kirjutanud inimene arvab: „Kuhu ja kuidas me liigume edasi omal Eestimaal? Kui mitte keegi, ei valitsus ega võimul olevad ametnikud ei vastuta mitte millegi eest selles riigis. Selle kohta on igapäevaselt lehed ja teised info-teabe kanalid lugusid edastamas.

Hea – ilmekas näide on tänane olukord, kus merel seilab laev, keda juhib kapten oma meeskonnaga, pardal on rahvas (reisijad) suuremas osas teadlikud, et kui midagi juhtub selle laevaga, siis mitte keegi ei vastuta selle eest.“

Kaja Kallase valitsustes on tavaline, et mitte keegi ei vastuta millegi eest: ei vastutanud Tanel Kiik ega keegi teine külmlao ja vaktsiinide riknemise kobarkäki eest, ei vastutanud Liina Kersna valesti aetud kiirtestihanke eest, ei vastutanud Keit Pentus-Rosimannus Kontrollikotta kandideerimise reeglite rikkumise eest…

Ei vastuta ka peaminister Kaja Kallas: kui Riina Sikkut ajas teadlikult LNG-terminaali Eestisse toomise untsu, oli Kaja Kallas sellest kaugel; kui meeleavaldajate vastu saadeti koerad ja eriüksuslased, väitis Kallas, et tema ei tea midagi, seda olevat teinud PPA juht Elmar Vaher kapo hoiatusele tuginedes – Reformierakonna valitsusjuht ei vastuta Eestis mitte millegi eest, ei kõrge inflatsiooni, taevasse tõusnud hindade ega saamata jäänud rahapesutrahvide pärast.

Ka Kaja Kallase „säramine“ Putini-vastasuse raames on vastutamatus, kui Postimees ärgitab juba Venemaad ründama, keskmaa õhutõrje võimekus tekib alles 2025. aastaks ja Scholzi-Saksamaa otsib juba koostöövõimalusi Venemaaga pärast rahulepet, mida tema koos Prantsuse-Macroniga ootab.

Eesti rahvas aga on need reisijad, kes näevad, et laevarooli juures on laevapoiss ehk junga, tüürimees on purjus ja röötsakil, pootsmanile on kõigest suva ja kapten imetleb kajutist väljumata ennast peegli ees. See laevuke kaugele ei jõua, kui meeskonda välja ei vahetata.

Uued Uudised