Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti Ekspress, millal ilmub suur lugu Yana Toomi Kremli-juttudest?

-
22.12.2022
Kremli propaganda otse tänaval.
© UU

Hiljuti üllitas sopameediaks muutunud Eesti Ekspress fantaasialoo konservatiivsete meediakanalite väljamõeldud sidemetest Venemaaga – samas saalib nende nina all ehtne „Kremli ööbik“ Yana Toom ja Delfi venekeelne keskkond edastab „Rusitši“ vaenusõnumeid. Ehk uuriks, kes tegelikult Putini sõnumeid edastab?

Kolumnist Ivan Makarov on oma meediaülevaadetes edastanud kümneid noppeid Eesti venekeelsest meediast, kus Yana Toom sõimab Eesti riiki, aga see Ekspressi „maltsasid“ ei huvita, Toom on ju „oma“, vähemalt „euro“. Ei uuri Ekspress Tallinna venestunud linnavõimu tegemisi ja sidemeid Venemaaga, samuti Ida-Virumaa oligarhide tegemisi.

Miks ei uuri? Sest Eesti juhtivate väljaannete venekeelsed keskkonnad on putinismipesad, kus iga venemeelne leiab mõttekaaslasi ja ka vene fašistide organisatsiooni Rusitš näpunäiteid, kuidas Eesti riiki kahjustada. Delfi toimib selgelt Vene koordinatsioonikeskusena.

Eesti on viimastel aastatel tohutult venestunud ja tõelisel ajakirjandusel oleks tohutult materjali, tõestamaks siinse venekeelse kogukonna seotust Venemaaga, seda nii positiivses (kultuurisidemed) kui negatiivses mõttes (läbikäimine Kremli lähikondsetega, FSB tegevus, venemeelsete organisatsioonide sidemed).

Aga Eestis pole tõelist meediat, siin on maltsaajakirjandus, keda Kremli külm hingus huvitab ainult siis, kui sellest saab kuidagi viia seosed rahvuskonservatiivideni. Stalnuhhini või Ossipenko sidemed Venemaaga maltsajakirjanikke ei huvita – seal võib isegi nuga saada, kui FSB-le liiga lähedale ronitakse.

Uued Uudised