Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kersti Kaljulaid, kas sa vaataksid veel Afganistani naistele silma?

-
22.12.2022
Kersti Kaljulaid – väidetav naiste õiguste eest võitleja, kes reetis afgaani naised.
© UU

Endine president Kersti Kaljulaid käis enne Talibani võimuletulekut ühe viimase riigipeana afgaani naisi orjusesse saatmas – ja seal nad on, seda tänu liberaalsele Läänele.

BNS vahendab: „Afganistanis võimul olev äärmusrühmitus Taliban keelas tüdrukutele riigis alghariduse omandamise. Teisipäeval keelustas Taliban naistel kõrghariduse omandamise. Taliban tuli Afganistanis taas võimule eelmise aasta augustis peale USA vägede lahkumist.“

Praegu Postimehes suuresõnaliselt kiidetav USA president Joe Biden viis väed Afganistanist välja ja veel sedavõrd äpardunult, et riik lausa langes islamistidele sülle. Ameerika, vabaduse sümbol, aitas Afganistani keskaega naasta.

Võib-olla oli asi tõesti lootusetu, sest Afganistan pole läbi ajaloo alistunud ühelegi võõrvõimule, ei Briti impeeriumile, NSV Liidule ega ka Lääne liitlasvägedele. Aga see, kuidas liberaalse Lääne taandudes riik lausa keskaega taandub ja naised orjusesse paneb, on häbiväärne – ja liberaalid ei teinud midagi, et seda ei juhtuks.

USA ja muu liberaalne Lääs on alati püüdnud nn Kolmandale maailmale oma „väärtusi“ kaela suruda – Kabulis oli homolipp viimase hetkeni USA saatkonnal. Ilmselt on just liberaalsete „uusväärtuste“ eksport see, mis sealsed ühiskonnad ümber mõtlema paneb. Kas demokraatiat ei saa Itta viia nii, et austataks traditsioonilist perekonda?

Aga uusliberaalid sellest ei hooli. Nad ei hooli ka mosleminaistest Rootsis, Soomes, Saksamaal ja mujal Lääne-Euroopas, kus nood ei saa saa naiste vabadusi nautida, vaid peavad kandma burkat ning läbi tegema suguelundite moondamise, samas kui Lääne feministid peksavad oma mehi „soolise palgalõhe“ otsingutel maadligi.

Karta on, et Afganistani naised ei hakka mitte kunagi enam usaldama liberaalset Läänt, kes hülgas nad, kui naised olid pisutki vabadust nautida saanud. Kindlasti ei usalda nad ka vahepeal laste, noorukite ja naiste eestvõitlejaks saanud Kersti Kaljulaidi, kes nad orjateele mineku eel selleks ette valmistas.

Afganistani naiste jubeda olukorra eest vastutab liberaalne Lääs, nagu vastutab ta ka paadipõgenike surmade eest Vahemerel – see on nende poliitika tulemus.

Uued Uudised