Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas tülitseb ettevõtjatega

-
22.12.2022
Eesti Energia kolis koju tagasi nagu “mõisavalitseja” Kiir Venemaalt.
© UU

Ainuvalitsejaks ihkav peaminister Kaja Kallas on rahva ammu unustanud, plõksib oma koalitsioonikaaslastega ning nüüd on tülli pööranud ka ettevõtjatega, sealhulgas riigifirmaga Eesti Energia.

On arusaamatu, miks peaminister Kaja Kallas süüdistab Eesti Energiat niinimetatud Itaalia streigis ehk Elektrilevi ettevõttest eraldamisega venitamises, kui ka selleks tellitud analüüs näitas, et eraldamine pole mõttekas, märkisid ERR-ile saadetud vastulauses Eesti Energia juhatus ja nõukogu.

Elektrilevi eraldamine Eesti Energiast, mille valitsus otsustas juba mullu suvel, on jäänud venima, sest Eesti Energia jaoks läheksid siis laenud kallimaks ning ettevõttes tegeldakse niinimetatud Itaalia streigiga, et protsessi venitada, ütles Kallas kolmapäeval saates “Stuudios on peaminister”.

Eesti Energia hinnangul on süüdistus arusaamatu.

“Eesti Energia juhatus on alati lähtunud oma töös riigi kui Eesti Energia omaniku ootustest ja täidab meile antud ülesandeid. Peaministri eilseid hinnanguid analüüsiti ka tänasel korralisel Eesti Energia nõukogu koosolekul. Eesti Energia nõukogu eesotsas selle esimehe Anne Merega kinnitab samuti, et kontserni juhatus on olnud avatult kaasas kõikides Elektrilevi tuleviku aruteludes, andnud diskussiooni kvaliteetset sisendit ning suhtunud toetavalt plaani viia Elektrilevi börsile või eraldada see turutingimustel kontsernist,” märgiti vastulauses.