Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti peab arvesse võtma meie Moskva suursaadiku sõnu: suur viga on mõelda, et kõik Putini vastased on meie poolt

-
27.12.2022
Georgi lint.
© Uued Uudised

Kolumnist Ivan Makarov on oma kirjutistes juba ammu hoiatanud vea eest, mida Eestis tehakse ja nüüd kordab ligikaudselt sama ka Eesti suursaadik Moskvas: Putini vastased ei pruugi olla sugugi meie sõbrad.

Eesti suursaadik Venemaal Margus Laidre kirjutab ERR-is väga mõtlemapanevalt: “Ma usun, et teeme Eestis, aga ka mujal ühe väga suure vea. Kui mõtleme, et kõik need, kes on Putini vastu, on meie poolt. See paraku ei ole nii. Võib-olla üks ehedaim näide lähiminevikust on Aleksandr Solženitsõn, kes oli verine Nõukogude režiimi vastane, aga kes oli täiesti suurvene šovinist ja impeeriumimeelne inimene. Seetõttu kutsuksin üles teda mitte tsiteerima meie pidupäevade kõnedes, sest selle alltekst on hoopis teine. Mõned ilma igasuguse kahtluseta vene liberaalid, demokraadid on tegelikult oma hinges, ja mitte halvas mõttes, suurvenelased. Seetõttu on nende käest küsitud säravil silmil, aga millal Venemaa laguneb? Ja nad saavad pahaseks, sest oma maa patriootidena nad ei taha, et Venemaa laguneb. Need nüansid mängivad oma rolli ja neid ei tohiks unustada.”

Ivan Makarov on rääkinud sellest, kuidas Eesti venekeelse meedia on üle võtnud Venemaalt põgenenud ajakirjanikud, kes on küll Putini vastu, kuid oma saadetes ja kirjatükkides väljendavad avalikult Eesti-vastasust või siis põlgust eestlaste väikeriigi vastu.

Reformierakonna valitsetavas Eestis on paraku loodud narratiiv, et kõik, kes on Putini vastu, on kohe meie sõbrad, ja seetõttu on venestamislainega siia lubatud Vene liberaale, kellel on suurvenelik mõttelaad. Lisaks venestumisele saab Eesti nii ka vaenuliku ideoloogia platsdarmiks. Sisseränne endisest Nõukogude Liidust tuleb kiiresti ja karmilt lõpetada, aga sellega saab hakkama vaid EKRE pärast valimisi.

Uued Uudised