Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Aat Purje: Reformierakond toob Eesti regionaalarengu oma fanaatilise CO-poliitika ohvriks

-
27.12.2022
EKRE poliitik Aat Purje.
© UU

EKRE poliitik ja Pirita linnaosakogu aseesimees Aat Purje hoiatab Reformierakonna plaani eest luua rohepöörde pealesurumiseks eraldi ministrikoht ja seda riigihalduse ministri koha arvelt.

“Loen, kuidas Reformierakond läheb valimistele mandaati küsima nii kliimaseaduse kehtestamiseks kui rohereformi ministri ametikoha loomiseks.

Olenemata sellest, et kogu see programmiosa on kantud pimedast fanatismist, riivas eriliselt silma lõik, kus lubatakse riigihalduse ministri ametikoht muuta rohereformi ministri ametikohaks.

On traagiline, et minister, kelle vastutusalas on regionaalarengu tagamine ja regionaalhalduse arendamine, tahetakse ära kaotada. Justkui ääremaastumine oleks Eestile võõras mure. Justkui elu väljaspool suuremaid keskusi õitseks.

Viskasime alles paar nädalat tagasi kolleegiga omavahel nalja, et näe, Eestis ei olegi veel oma kliimaministrit. See nali vananes küll halvasti.

Reformierakond tunnistab ainult ühte riikliku poliitikat. Rohepoliitika ei ole seejuures isegi kõige täpsem määratlus. CO2-poliitika tundub õigem. Iga ministeerium joondub rohereformi ministri valvsa pilgu all kliimaeesmärke täitma. Kõik ministeeriumite muud vastutusalad on teisejärgulised.

Prioriteedid on valimiste eel selgelt välja joonistunud. Eesti tuleb sellest hullusest päästa!”