Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann Ansipist ja Paetist: ainult äraostetud renegaadid kiidavad üht Venemaa suurimat liitlast

-
28.12.2022
Urmas Reitelmann.
© UUed Uudised

EKRE Riigikogu saadik Urmas Reitelmann kommenteerib ERR-i lugu “Ansip ja Paet lükkasid tagasi Le Monde’i esitatud kahtlused Katari mõjudest”.

“Ei lükanud tagasi, vaid hämasid tüüpiliste reformierakondlike korruptantidena. Katari kiitmine võib mingitele poliitikakaugetele inimestele mõjuda veenvalt. Karm tegelikkus on aga see, et Katari ettepanekul vähendas OPEC hiljuti nafta tootmist, millega päästeti Venemaa nafta hind. Katar alandas president Bidenit kõige piinlikumal moel, kui viimane käis emiirilt toetust lunimas ja lõpuks on emiiri suurim poliitiline eeskuju tema enda sõnade kohaselt puutin.

Ainult äraostetud renegaat kiidab üht Venemaa suurimat liitlast.

Millest saad aru, et reformierakondlane valetab?
Suu liigub.”

Sama teemat on kommenteerinud ka orientalist ja ühiskonnateadlane Peeter Espak: “Qatar on üks islamiäärmusluse peamisi rahastajaid ja levitajaid Euroopas ja laiemalt kogu maailmas. Ühtlasi on Qatar pigem ka Venemaa neutraalne liitlane ja Putini sõber. Näiteks selle aasta oktoobris tänas Qatari emiir Venemaad ja Putinit abi eest MM korraldamisel ja ütles kohtumisel Putiniga, et ta on nende heade suhete üle uhke! Qatari ja Vene suhted näivad olevat pigem vennalikud ka edaspidi ning hoolimata pisikesest kriitikast Ukraina teemadel, näitavad kahe riigi juhtide kohtumistel nagu ka mujal öeldud seisukohad eelkõige Qatari sõbralikku neutraalsust ning soovi Venemaaga häid suhteid pidada, kuid samal ajal loomulikult ka ise teenida tekkinud olukorralt. Aga mitte mingit “abi läänele – saatanale” sealt tulemas ei ole. Seega tekibki küsimus, et mida nimetab Ansip “positiivseteks arenguteks sellel maal”? See on täpselt lause, millega Ansip oma qatarimeelsust ja vastupidi teistele enda liitlastest “demokraatlikele jõududele” Qatari soosivat ja kriitikale vastu olevat hääletamist põhjendab ajakirjandusele. Ka Ungari on “teinud siga” ikka korralikult viimastel kuudel – aga viimaste aegade lõikes mitte miskit võrreldavat Qatari tegevusega rahvusvahelisel areenil. Kus on siin loogika suhtumistes ja ka hääletmises? Väita, et kui musta mambaga on parasjagu tüli, siis tuleb toetada kuningkobrat? Kuidas oli aga enne Ukraina sõda?”