Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Putin mängib sõrmuste isandat

-
28.12.2022
Sauroni Võimusõrmus
© Scanpix

Venemaa esiterrorist Vladimir Putin mängiks justkui mänge mingist realitsõust, üritades fantaasiamaailmaga luua tähenduslikke seoseid, võttes nüüd kasutusele sõrmuste sümboolika J. R. Tolkieni ikoonilisest saagast „Sõrmuste isand“.

26. detsembril Peterburis kohtunud Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) liidrid said aastalõpu puhul Venemaa riigipealt Vladimir Putinilt kingituseks nn klubisõrmused, teatas Valgevene diktaatori Aleksandr Lukašenka tegevusi vahendav Telegrami kanal. Ühe sõrmuse jättis Putin ka endale.

Tolkieni sõrmuste lugudes olid üheksa sõrmust saanud inimisandad ja kuningad Sauroni mõju tõttu kergesti rikutavad. Sõrmused andsid neile pikema eluea, uskumatu jõu ja hulga rikkusi, mis ületasid nende metsikuima kujutlusvõime. Kuid see muutis nad ka Sauroni kõige hirmutavamateks orjaleitnantideks, sest Sauron valitses ja kontrollis neid oma võimusõrmuse abil – sellega allutas ta teised sõrmused täitma oma tahet.

Üheksa sõrmust tegid oma kandjad nähtamatuks ning pikendasid nende eluiga. Kuid peagi sai neist kingitustest oma kandjaile needus. Nendest said nähtamatud varjud, välja arvatud siis, kui nad enesele mustad rüüd heitsid.

Sõrmuste vaimud olid täielikult Sauroni kontrolli all ega omanud mingisugustki oma tahet. Seega oli Sauroni plaan valitseda Võimusõrmusega teisi Võimusõrmuseid.

Nende kandjatest ehk Nazgulitest said Sauroni võimsaimad teenrid – nad külvasid vägivallaga üle kõik, kes neile ei allunud.

Võitlusesse läheb Frodo. Kui Võimusõrmus lõpuks hävitati, siis kaotasid ka teised sõrmused oma väe ja Mordor hävineb.