Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Üks roolijoodik nunnutab teist samasugust mingit häbi tundmata

-
28.12.2022
Eesti Ekspress
© Uued Uudised

Tänases Eesti Ekspressis ilmus tähelepanuväärne lugu, kus ajakirjanik Hannes Rumm intervjueerib endist poliitikut Indrek Tarandit ehk üks sotsi taustaga roolijoodik vestleb teise sotsi taustaga roolijoodikuga ja mõnusat mõminat jätkub kauemaks. Otse loomulikult on oma olemuselt tegemist nunnu portreelooga, kus oma „vägitegudest“ räägitakse justkui auasjast ilma mingisugustki piinlikkust tundmata samal ajal hakatakse kohustusliku programmiosana kohe alguses rahvuskonservatiivide üle ilkuma.

„Indrek Tarand (58) tuleb intervjuule heatujulisena. Just mõni tund varem on Riigikohus lõplikult otsustanud, et EKRE jääb tema laimamises süüdi. Ent tagasi vaadates on Eesti läbi aegade edukaima üksikpoliitiku aasta olnud nagu sõit Ameerika mägedel,“ algab positiivne lugu negatiivsest kangelasest. „Ju inimene vajab vahel malakat, et asjad ei libiseks valesse suunda,“ on valitud artikli pealkirjaks mitmel fotol irvitava Tarandi tsitaat.

Et asi veelgi stiilipuhtam oleks, jõuab Rumm kohe EKRE järel enda juurde: „Kui majandusajakirjanik kirjutab börsiettevõttest ja tal on selle firma aktsiaid, siis peab selle fakti välja tooma. Minu võttis politsei 2018. aasta novembris roolist maha 1,6% joobega. Järgnevad jõulud ei olnud just elu lõbusaimad. Sina jäid joobnuna roolis vahele tänavu augustis. Milline jõulumeeleolu on?“

Kõlab nagu oleks purjuspäi autorooli taha kippumine mingi süütu pull või kogemata poriloiku astumine, mitte potentsiaalne mõrvakatse.

„Mul ei ole midagi eneseõigustuseks öelda,“ kõlab vastus. Ja sinna see jõuluintervjuu võikski jääda, kuid ei – artikkel „meie aja kangelasest“ jätkub kahel leheküljel!

Ja loomuldasa jõutakse kurikuulsa meeleavalduseni, kus väidetavalt kaine päevakangelase tagumik kellegi saapanina riivas ja kus selle tagumiku omanik naeru mugistades selle peale politseisse kituma läks ehk nagu ta ise väljendas välisministeeriumi ametnike suunal – “kitse pani”.

“Ju neil on seal selline vaimne kliima, et koguaeg peab kitse panema,” analüüsis Tarand Ekspressi juhtumit, kus ta välisministeeriumi ees (taas väidetavalt?) täispeaga autoroolist kinni nabiti. Ja mille tagajärjel ta uuesti kinga sai. Seekord siis ees ootava diplomaadikarjääri koha pealt.

 

Loe lisaks:

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120118496/indrek-tarandi-aasta-nagu-soit-ameerika-magedel-ju-inimene-vajab-vahel-malakat-et-asjad-ei-libiseks-valesse-suunda