Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Siim Pohlak: valitsus on stabiilse ettevõtluskeskkonna hoidmises läbi kukkunud

-
28.12.2022
Siim Pohlak Riigikogus
© UU

28. detsembril võttis Riigikogu vastu seaduse haiguspäevade hüvitamise osas, eelnõu esialgses versioonis oli kavas kuni 31.12.2022 kehtiv ajutine haiguspäevade hüvitamise kord muuta alaliseks.

Selle asemel, et jätta lõplikult kehtima tänane kord, tuli Reformierakonna juhitud valitsuskoalitsioon eelnõu menetlemise käigus  välja ettepanekuga, mis säilitab ebamäärase olukorra. Teema juurde tullakse uuesti tagasi pärast 2023. aasta Riigikogu valimisi.

See on tänase valitsuse tegevuses juba korduv muster – stabiilse ettevõtluskeskkonna asemel eelistatakse ebamäärasust, teadmatust ja suisa ettevõtjavaenulikke samme.

Valitsus on hakanud inimeste ja ettevõttete käest hiiglaslike elektriarvetega võetud raha ümber jagama, selle asemel et tagada madala elektrihind eraisikule ja ettevõtjatele, hoida Eesti ettevõtluskeskkond konkurentsivõimelisena ja säilitada tarbijate kindlustunne. Niinimetatud elektrimaksuga võetakse ettevõtjatelt raha, pannes paljud neist väga keerulisse olukorda.

Kokkuvõttes kaasneb ümberjagamisega täiendav bürokraatia, samal ajal kui hinnatõusu tõttu inimesed vaesuvad ja ettevõtted pankrotistuvad.

Riigi ja valitsuse ülesanne on luua stabiilne ja toetav majanduskeskkond, kuid selles on tänane valitsus läbi kahjuks kukkunud. Paljud Eesti ettevõtjad on tõsistes raskustes ja püüavad ots-otsaga kokku tulla või on juba sunnitud töötajaid koondama. Sellistest preemiatest, nagu Haigekassa juhatuse liikmetele makstakse, võivad Eesti väike- ja pereettevõtted ning nende töötajad ainult und näha.”

Siim Pohlak, EKRE Riigikogu saadik