Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hispaania kaotas põhiliste toiduainete käibemaksu, Kaja Kallas aga eesti rahvast aidata ei soovi

-
29.12.2022
Tavaliselt püüavad valitsused põhitoiduainete hindu kriisides ikka all hoida, kuid Reformierakond paneb kõik raskused rahva õlgadele.
© UU

Kõik, kes jälgivad Riigikogu infotunde, teavad, kuidas peaministri kohatäide Kaja Kallas väidab, et mistahes aktsiiside või maksude alandamine ei andvat mingit efekti, ning toob seejuures näiteks mõne Euroopa riigi, kuigi tavaliselt väga primitiivse vaatenurga alt. Hispaania (sotsialistlik) valitsus rahva abistamiseks põhjendusi ei otsi, vaid tegutseb.

Postimees vahendab: “Hispaania valitsus teatas teisipäeval elukalliduse leevendamiseks kasutusele võetavatest uutest, 10 miljardi euroni ulatuvatest meetmetest, mille seas on ka põhiliste toiduainete käibemaksu ajutine kaotamine.  Tegemist on juba kuuenda meetmete paketiga.

Uuest paketist andis teada aastalõpu pressikonverentsil Hispaania peaminister Pedro Sánchez. “Kuueks kuuks vähendame käibemaksu kõigil põhilistel toiduainetel 4,0 protsendilt 0,0 protsendile,” ütles ta nimekirja kohta, mis sisaldab endas muu hulgas leiba, piima, mune, juustu, puu- ja juurvilju ning erinevaid helbeid. Käibemaksumäära toiduõlile ja pastatoodetele vähendatakse 10 protsendilt viiele.

Sáncheze sõnul makstakse ühekordset toetust 200 eurot igale perele, kelle aastane sissetulek on vähem kui 27 000 eurot.

Kokku on Hispaania valitsus toetanud elukallidusega toimetulemiseks inimesi 45 miljardi euroga. Valitsuse senised jõupingutused näivad mõjuvat, sest inflatsioon langes rekordtasemelt 10,8 protsendilt juulis 6,8 protsendini novembris.

Ühtlasi pikendas Sánchez kuue kuu võrra soodushindade pakkumist elektrile ja gaasile kogu 2023. aastaks.”

Kas Eesti valitsus ei saa tõesti ette võtta kasvõi murdosagi neist meetmetest ja samuti ajutiselt? Kindlasti saab, asi on tahtmises, ja seda Kaja Kallasel pole. Reformierakond on valitsedes alati rahva hüljanud.

Uued Uudised, Postimees