Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rõuge vald ütles Nursipalu harjutusvälja laiendamisele kindla “ei”

-
29.12.2022
Stopp rohehullusele!
© UU

Jõulude eel Haanja rahvamajas toimunud Rõuge vallavolikogu koosolekul ütlesid volinikud ühel häälel ei Nursipalu harjutusvälja mitmekordsele laiendamisele.

Märgiti ära, et kaitseministeerium tõi sealsele rahvale mustad jõulud ning on valmis hävitama regiooni kaunemaid männimetsi ja rikkalikke marja- ja seenealasid, rääkimata looduslähedaste lapsepõlvemaade ning taluelu hävitamisest.

Vallavõim tõdes, et riigikogu riigikaitsekomisjoni ei ole teema veel jõudnudki. Ei olevat seadustki, mille alusel kodud, aidad, küünid, kuivatid, loomad, õunapuuaiad, karja-, põllu- ja metsamaad ning tehnika õiglase hinnaga ära osta.

„Rõuge vallavolikogu ei saa nõustuda kaitseministeeriumi plaanidega Nursipalu harjutusvälja laiendamise osas ja nõuame riigikaitseks vajaliku taristu korrektset planeerimist planeerimisseaduse kohaselt koos asukoha eelvaliku, vastavate analüüside ja mõjuhinnangute ning kaasava diskussiooniga,” märkis vallavõim.

Nursipalu teemaline kohtumine on neljapäeval, 5. jaanuaril kella 17.20 Rõuge rahvamajas. Samal teemal on kohtumised Võru vallas 11. jaanuaril ja Antsla vallas 12. jaanuaril.

Nüüd saab näha, kuidas suhtub maarahva kindlameelsusesse Reformierakonna valitsus, kes on lihtinimestest alati üle sõitnud. Eelmisel nädalal ähvardas rahandusministeerium valda sanktsioonidega finantsreeglite rikkumise eest.

BNS, Võrumaa Teataja, Uued Uudised