Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Paul Puustusmaa: Ukraina demograafilise katastroofi ootus või lootus?

-
30.12.2022
Paul Puustusmaa EKRE kongressil.
© UU

Lugedes Postimehest viidet ajalehele The Economist, kuidas Ukrainat ähvardavat demograafiline katastroof, tahtnuks rusikaga vastu lauda põrutada – miks meid, rahvuskonservatiive ei kuulata?

Ukrainat ähvardava demograafilise katastroofi eest on rahvuskonservatiivid (EKRE) hoiatanud algusest peale. Me oleme kisendanud seda sõnumit taeva ja maa poole nii sotsiaalvõrgustike kui oma pressi kaudu. Nii parlamendi kõnepuldist kui isiklikes vestlustes.

Soovimata olla misiganes moel ukraina rahva riigi vastu ning toetades ühtlasi selle rahva kangelaslikku võitlust vene rašistlike anastajate vastu, on ometigi EKRE vastustanud kogu hingest reformierakondlikku poliitikat, milline rohkemal või vähemal määral on sihitud Eestisse saabunud ukrainlaste kinnistamisele Eesti territooriumile.

See sobimatu ja halb tendents paistab selgelt välja nendest meetmetest, mida valitsev liberaalne klikk rakendab ukrainlaste suhtes, kes häda sunnil on saabunud Eestisse. Olgu siis nendega seotud töösuhete reguleerimisse või haridusmeetmetesse, kus jõuliselt survestatakse ukrainlaste eestikeelestamist. Justnagu ei olekski plaani neil tagasi minna oma kodumaale, seda üles ehitama, sealset elu taastama?

Tundub, et teatud poliitilisel kihil meil siin Eestis on plaan seda tegevust tugevalt takistada. Pikemasse vaidlusse laskumata jätan hetkel välja igasugused julgeolekukaalutlused, millised Venemaa kaudu migratsiooniga paratamatult kaasnevad.

Just eeltoodu e. vale hariduspoliitika, vale tööpoliitika, vale migratsioonipoliitika, vale siseturvalisuse poliitika on EKRE jaoks sobimatu, sest meie positsioon on selles, et ukrainlasi tuleb aidata, samas ei tohi me aga rünnata Ukraina riigi eksistentsi ning aidata kaasa tekkida ähvardavale demograafilisele katastroofile. Just see katastroofi lootus ja toetus sellele on ühtlasi toetus vene imperialismile.

Ukraina peab selle sõja võitma ja laastatud riik tuleb üles ehitada, mida peavad tegema eelkõige ukrainlased ise ja Ukrainas, toetudes demokraatlike riikide abile.

Meie liberaalse poliitkonna omakasupüüdlik valik – seada takistusi Ukraina ülesehitamise teele, utsitada Ukraina demograafilist degradeerumist, tegutseda kõikide vahenditega ukrainlaste Eestisse assimileerimise ja nende odavtööjõuna kasutamise nimel on alatu ning kahjulik kõikidele osapooltele, peale Venemaa.

Paul Puustusmaa
Riigikogu liige
Harju-Raplamaa, EKRE