Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lääne-Euroopa ei pea Vene-vastastest sanktsioonidest eriti sirgeseljaliselt kinni

-
30.12.2022
Vene naftatanker. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Ukraina sõja ja Venemaale kehtestatud sanktsioonide varjus peetakse ka infosõda – kui Ungari ei taha loobuda Vene naftast (sest tal lihtsalt pole asendust), kirjeldatakse seda kui putinismi – samas kui Lääne-Euroopa murrab varjatult sanktsioone, siis seda ei nähta.

ERR vahendab: “Ajaleht Financial Times kirjutab, et alates 5. detsembrist oli umbes veerand Venemaa merel transporditud toornaftast kindlustatud lääneriikides asuvate firmade poolt. Lääne firmade poolt kindlustatud tankeritele on alates 5. detsembrist peale laaditud vähemalt 18 Venemaa toornafta lasti, selgub Financial Timesi ja andmefirma Kpler analüüsist.

Kpleri teatel vedasid 5. ja 25. detsembri vahel Venemaa toornaftat 63 tankerit. Sel perioodil eksportis Venemaa mere kaudu umbes 50 miljonit barrelit toornaftat. Samal perioodil novembris eksportis Venemaa 67 miljonit barrelit toornaftat, vahendas Financial Times. Lääneriigid kehtestasid hiljuti Venemaa naftale hinnalaeks 60 dollarit barreli kohta.”

Samal ajal kirjutavad ka Lääne-Euroopa ajalehed, kuidas vilgas äri Venemaaga jätkub. Germany and other European countries continue to buy liquefied natural gas from the Russian Federation through an intermediary.

Selline kahekeelne poliitika võtab usutavuse neilt, kelle peale ka Eesti kui liitlaste peale loodab.

Uued Uudised