Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: Postimees võtab endale õiguse kirjutada kõigile ette “au ja kohusetunnet” pagulaste lõimimiseks

-
31.12.2022
Postimees
© Uued Uudised

Vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri küsib, et kust võttis Postimees endale õiguse esindada olematut ühiskondlikku kokkulepet sõjapõgenike osas, kui ei rahvalt ega ka mingitelt institutsioonidelt pole keegi midagi küsinudki.

“Postimees kirjutab juhtkirjas, et me (s.t eesti rahvas) toetame au ja kohusetundega pagulaste kohanemist ja lõimumist… See tähendab, et Postimehe arvates on justkui auasi ja meie püha kohus a) vastu võtta kõik nn Ukraina pagulased ja b) teha nad meie põlisel kodumaal kohanenud ja lõimunud püsielanikeks?!

See on täiesti kuritegelik jutt ja tekitab kogu selle nn Ukraina aitamise vastu sügavat pahameelt ja nördimust. On ju üks asi saata abivajajatele humanitaarabi ja hoopis teine asi kasutada abistamist valeliku ettekäände ja õigustusena demograafiliste probleemide lahendamiseks või mingite ettevõtete majandushuvidele vastutulemiseks.

Mis hetkel me oleme ühiskonnana kokku leppinud, et võtame siin riigis vastu kümneid tuhandeid võõramaalasi? Sellist kokkulepet ühiskonnas ei ole, arutelu ka ei ole, on vaid valitsusepoolne mahitamine ja õukonnameedia propagandapunktid.”