Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Läänes levib vasakpoolne akadeemiline vaimuhaigus

-
01.01.2023
Vasakliberaalne maailm muutub üha enam Orwelli kirjeldatud maailmaks. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Kaasaegne maailm hindab kõrgelt teadust, mistõttu teaduslikest seisukohtadest lähtumine on “popp”. Paraku ei saa kõike, mida tänapäeval “teaduslikuks” nimetatakse, enam usaldada, sest eba- ja pseudoteaduste pealetung Läänes on võimas. Sinna alla kuuluvad näiteks soouuringud, “kriitilised rassiteooriad”, mitmed kliimauuringud ja nii edasi – eriti on lollustest üle ujutatud “pehmed” ehk sotsiaalteadused.

Teadustöid ei saa üheselt usaldada ka siis, kui selle taga on kuulsad nimed, sest sageli on olemas erinevad koolkonnad, kelle järeldused toimuvast on erinevad. See paistab silma just kliimauuringutes ja sellele järgnevas kliimahüsteerias, kus kuuldakse ja kuulatakse ainult ühte poolt, seda katastroofi ennustavat, jättes kõrvale need uuringud, mis toimuvat nii hulludes värvides ei näe.

Lääne teaduse muudab ebausaldatavaks ka ülikoolides leviv “tühistamiskultuur” – kui ka akadeemilistes ringkondades ei suudeta arvamuste paljusust ja teaduse faktipõhisust hinnata, siis ongi tagajärjeks ideoloogiast mõjutatud pseudoteadus. Tuletagem meelde, et kunagi oli olemas “nõukogude teadus”, mis paistis silma mitšurinlike rumalustega. Ja kui läänelik “teadlane” leiab mehe ja naise vahelt veel 99 vahevarianti, siis on see haige fantaasia, mitte teadus.

Pseudoteaduste vohamine on devalveerinud ka kõrghariduse mõiste. “Tõe ja õiguse” ajal tähendas ülikooli lõpetamine laiemat silmaringi ja teadmisi, täna võib Tallinna ülikooli värske bakalaureus olla nii uusmarksistlikku pahna täis topitud, et tõelised akadeemikud saadaksid nad magistrantuuri asemele Leningradi Kõrgemasse Poliitkooli.

Või nagu kirjutab ühiskonnateadlane Peeter Espak: “Eesti tööandjad võiks aga aru saada, et USAst ülikoolist pehmetelt aladelt saabuv spetsialist ei ole mitte spetsialist, vaid sageli woke-ideoloog, kellele on 3-5 aastat pähe taotud ideoloogilisi stampe.”

Tavaliselt sellised woke-ideoloogid ongi need Reformierakonna “kõrgharidusega” toetajad, kelle üle poliitoravad uhked on ja kelle protsendiga nad alati kelgivad.

Möödunud aastal toimunud hullumist aga kirjeldab EKRE poliitik Urmas Reitelmann.

“2022. aastal levis maailmas vasakpoolne akadeemiline vaimuhaigus valguse kiirusel. Hulluse eheda näitena võib tuua Stanfordi ülikoolis koostatud üllitis ”Elimination of Harmful Language Initiative”, mis oleks nagu otse Orwelli romaanist “1984” inspiratsiooni ammutanud.

Järgnevalt mõned tungivalt soovituslike väljendite näited. “Sooritas enesetapu”(commited a suicide) asemel soovitavad canceldajad kasutada väljendit “suri enesetapu kaudu” (died by suicide), sõnapaar “sõjakirvest matma” on kultuuriliselt viitav, seega halvustav, sõna “guru” on üllatus-üllatus samuti sobimatu kuna sõnal on hinduismis ja budismis lugupidav tähendus ning selle kasutamine muus kontekstis halvustab või seab kahtluse alla sõna algse tähenduse.

Kõikvõimalikud soole viitavad väljendid on samuti kultuurimarksiste ärritavad. Sõna “härrasmehed” (gentlemen) kasutamine on maskuliinne ja võib mõne inimkooslusse kuuluva isiku või grupi välistada. Halb väljend on ka “inimese tehtud” (manmade), mille asemel tuleb uuskeeles tarvitada väljendit “käsitsi tehtud” elik (made by hand).

Mõnede teadlaste arvates ei ole taoliste vaimuhaiguse ilmingute taga mitte pelgalt ülikoolide “akadeemilised jalgatulistamised” vaid nähtus on sootuks ohtlikum ja laiemalt levinud. Keele moonutamise kaudu on võimalik kontrollida inimeste mõttemaailma ja ellu kutsuda kultuuriline murrang.”