Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa tahab pärast karmi aastavahetust keelata ründerelvadena kasutatavad ilutulestikuraketid

-
02.01.2023
Karm aastavahetus Berliinis.
© Scanpix

Kui möödunud aasta lõpus kaotas Maroko jalgpalli MM-i käigus Prantsusmaale, puhkesid Lääne-Euroopas marokolaste märatsemised. Kes on näinud videosid neist laamendamistest, on märganud ka seda, et rahutuste ajal kasutati ilutulestikurakette suunatud rünnakuteks. Seega pole vist vaja nuputada, kes tegutseid ka aastavahetusel samal kombel.

Vastuseks aastavahetuse paugutirünnakutele politseinike ja tuletõrjujate vastu nõuab Berliini politsei ametiühing nende pürotehnikavahendite kasutamise ulatuslikku keelustamist.

“Oleme kõikjal Saksamaal näinud, et pürotehnikat kasutatakse teadlikult inimestevastase relvana,” ütles ametiühingujuht Stephan Weh pühapäeval. “See peab lõppema,” lisas ametiühingutegelane, tsiteerib päevalehe “Welt” portaal.

Wehi sõnul on müügikeeldu vaja kõigile, kes ei tegele pürotehnikaga professionaalselt ja vastutustundlikult.

Berliinis juhtus aastavahetusel palju ilutulestikuga seotud kuriteojuhtumeid. Berliini politsei registreeris oluliselt rohkem rünnakuid nendega, kui kahel viimasel aastal. Nagu politsei Twitteris kirjutas, rünnati politseinikke ja tuletõrjujaid põleva auto kustutamisel massiliselt just rakettidega.

Esialgse aastavahetuse kokkuvõtte kohaselt teatas Berliini tuletõrje 38 rünnakust päästeteenistustele ja 15 vigastatust.

“Meid üllatas meie politsei ja päästjate vastu suunatud rünnakute massiivsus ja intensiivsus,” tunnistas tuletõrje, lisades, et vigastatute arv on “jahmatama panev ja kurb”.

Saksamaa aastavahetused on “avatuse” ajajärgul üldse kurvad ja jahmatavad – näiteks 2016. aastavahetusel toimusid Kölnis ja veel paljudes Saksa linnades euroopalike naiste massikäperdamised moslemimeeste poolt. Ida-Euroopas, eriti Varssavis ja Budapestis, on turvaline ja selliseid asju ei toimu.

Uued Uudised