Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna “avatus” tähendab sovjetliku mentaliteedi sissevoolu

-
03.01.2023
Enamik endise Nõukogude Liidu inimestest on kasvatatud sellises vaimus, ja just sealt Reformierakond rahvast sisse veabki.
© Scanpix

Kaja Kallas ärpleb alatasa Reformierakonna “avatusega” ja süüdistab EKRE-t “tigedas suletuses”, kuid vähemalt eks-NSVL-i osas võikski tigedalt suletuks jääda – poliitoravad aga seadsid välismaalaste seaduse leevendusega selle just odavtööjõu allikaks.

Vähemalt pool Eestit mõistab, et Kaja Kallas ei hooli riiki venestades rahvusriigist, eestlastest, eesti keelest ja kultuurist, aga tema ei hooli ka Eestis seni valitsenud läänelikuma mentaliteedi hoidmisest – sest on kindel, et tulgu siia vene liberaalid või ukraina põgenikud, nende arusaamad elust on märgatavalt bütsantslikumad kui Balti rahvaste omad.

Okupatsiooni ajal siia toodud vene kogukond elab Eestis juba oma pool sajandit, neist 31 aastat taasiseseisvunud Eestis ja kui paljud neist “läänelikumaks” muutunud on? Enamik neist kummardab endiselt nii punatanki kui ka pronkspuuslikut Kaitseväe kalmistul, kes olevat Euroopale “vabaduse” toonud (koos miljonite saksa naiste vägistamisega).

Idanaabri mentaliteet valitseb endiselt ka Keskerakonna Lasnamäe osakonna juhitavas Tallinna linnavalitsuses, kus puhast eesti keelt rääkivad Kõlvart ja Ossinovski valitsevad ikkagi pealinna Juri Lužkovi ja Moskva stiilis, summutades igasuguse opositsiooni. Yana Toom pendeldab venekeelse meedia ja Brüsseli vahel ning sõimab Eesti riiki. Näiteid võib veel palju tuua, aga neistki aitab, veendumaks, et suurvenelik mentaliteet valitseb igal pool, kus on vene kogukond.

Ja ometigi jätkavad Kaja Kallas ja Reformierakond igasuguste slaavlaste sissevedu, kuigi nemad muudavad siin kõik “Võimalik vaid Venemaal”-sarnaseks. Ka neesamad “õnnetud” ukrainlased on üles kasvanud korruptiivses riigis (millest rääkis just aastavahetusel ka Kersti Kaljulaid) ja ega nende mentaliteet muutu üleöö läänelikuks – tänu siinsele venekeelsele ümbrusele ja juba käivale ukrainlaste poputamisele (nende autod ei pea uue eelnõu järgi olema sama korras kui eestlaste omad) saab Eesti juurde veel kamba vastutustundetuid ja samas pretensioonikaid võõraid.

Alles aasta lõpus hoiatas Eesti suursaadik Venemaal, et ka Putini-vastased Venemaal ei ole alati meile sõbralikud, vaid nendegi liberaalid on suurveneliku hingega – ja ka selliseid on Reformierakond Eesti täis lasknud, ning nad on hõivanud siinse venekeelse meedia.

Seega hävitab Reformierakond ühelt poolt eestlaste positsioonid nende oma kodumaal, teisalt aga impordib siia sisse sovjetliku mentaliteedi endisest Nõukogude Liidust. Ukrainlastest kirjutas Tšeljabinski-Delfi juba ammu enne sõda ukraina “ärimehe” Arseni näite varal, kes irvitas eestlaste seaduskuulelikkuse üle, olles ise juba kiiruseületamise eest mitu trahvi saanud.

Aga ega Reformierakonnal muud võtta olegi, sest läänelik töökultuurgi on kadumas – seal võetakse tööle mitte kompetentsuse, vaid soopõhiste “triibuliste nimekirjade” ning vähemuste kaasatuse põhimõttel ning tööturgu valitsevad Aafrika ja Lähis-Ida, kellele tõsine läänelik töökultuur ka tundmatu on.

Kaja Kallase “avatus” tähendabki seega igasuguse võõrapärase mentaliteedi sissevoolu, olgu see siis sovjetlik “kõigest poohui” või aafrikalik “kus on mu maja, auto ja eurodepakk?”.

Uued Uudised