Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: meil ei ole raha ei laste huviringideks ega liiva puistamiseks, ravimiteks ega arvete maksmiseks, põgenikele aga jagub kõike

-
03.01.2023
Andres Raid
© UU

2022. aasta on ajalugu. Eks igaüks nopib sealt omale midagi tulevikuks kaasa ja eks midagi püütakse ka hoopis ära unustada. Mida saime aga meie ja arukate inimestena paneme sinna kõrvale kohe ka selle, mida me ära andsime ja kuidas need plussid-miinused omavahel korreleeruvad.

Briti uus peaminister Rishi Sunak pidas uusaastakõne, mis britid tagajalgadele ajas. Ajada mingit lora edusammudest ja Ukraina aruandlusvabast toetamisest olukorras, kus pereemad käivad salaja ihu müümas, tulemaks toime kommunaalmaksetega, ja riiki on saabunud pretsedenditu hulk põgenikke – erinevatel andmetel 47-45 tuhat!

Paneme siia suuremate mereriikide Saare-, Hiiu- ja Inglismaa kõrvale Eesti – SKP, rahvastiku arv, positsioon maailmas jne – meile saabus välisuse juubelduste saatel neid põgenikke ca 100 000! Meil ei ole raha ei laste huviringideks ega liiva puistamiseks, ravimiteks ega arvete maksmiseks, põgenikele aga jagub kõike ja igasugune küsimus või isegi viide valitsevale ebavõrdsusele saab otsekohe raevuka vastulöögi.

Oleme rohkem kui kaks korda rohkem vastu võtnud slaavlasi kui inglased kõiki immigrante kokku võimaluste juures, mida meil tegelikult ei ole ja selle taaga saame me uude alanud aastasse kaasa. Kas keegi mõtles, enne kui tegutsema asuti?! Mõtlemine pole enam moes ja selle retsepti tõi meile paraku Eesti Ekspress Ukrainast kaasa: „Ärge raisake aega, vaid tegutsege!

Me katsume aga jonnakalt edasi mõelda, tõsi, üha raskemaks läheb. Rahandusminister, kes enda sõnutsi selleks kogu elu on valmistunud ja esimese ebaõnnestunud katse Pärnu kommertspanka rajada (see lõppes hoiustajate jaoks, noh, teadagi millega) õnnelikult üle elanud, annab teada: “Rahandusminister: maksud jäävad tõstmata. Puuduoleva raha toob elektri hinna langus“.

Kuidas toob riigikassasse raha juurde see, et riiklikult kasseeritav raha hulk väheneb?! Raske öelda, mida autor silmas pidas, kuid segadust külvas see nende hulgas, kes kõige kiuste mõtlema kipuvad kindlasti. Mõtlemisvõimega inimeste defitsiidile viitab, ütleb isegi otse, meile „Postimehes“ avaldatud tekst: „Kaitseväe Akadeemia sõelub välja empaatilisi mõtlemisvõimelisi juhte“.

Kui mõtlemisvõimelisi on vaja hakata välja sõeluma, siis kelle seast?! Loogika ütleb, et nende seast, kes seda võimet ei oma… Kuidas sellised Akadeemiasse sattusid, kas on mingid kvoodid ka sinna sisestatud, et niipalju mõtlemisvõimelisi ja niipalju teisi?!

Tõotab tulla huvitav aasta, mõtleme edasi ja seda kõige ja kõikide kiuste.

Andres Raid