Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mis tuhandesilmne elukas jälgib igat meist meie enda kodus?

-
04.01.2023
Jälgib…

Nagu teada, deklareeris üks kõrgema ešeloni Eesti ametnik mõni aasta tagasi, et „sõna on vaba!“ Pani need sõnad pusale ja tuli nõnda riietatuna parlamenti.

Meil vabas Eestis on palju tühistatud (keelatud) nimesid, mida tahetakse inimeste mälust kustutada koos nende „vaba sõna“, ideede, loomingu, häälte ja nägudega. Tegemist on elusast peast matmisega, ja selle alatusega tegeleb süvariigi allüksusena tegutsev riiklik ja erakätes olev peavoolumeedia, kõiksugused ametnikud, organisatsioonid, aktivistid jne.

Läinud aasta 09. detsembril tegin ma oma viimase postituse Facebooki:

„Head sõbrad! Kuna olen mingisuguste võimsate isikustatud filtrite all, siis ei ole mul enam mõtet siia midagi postitada. Head sõbrad ja kogunisti omaksed kurdavad, et nad ei näe enam minu postitusi ja neid tuleb ise otsida. Kui üle 3000st hoolikalt valitud (reaalsed Eestis elavad inimesed) FB sõbrast reageerib ka kõige kuumematele teemadele vaid paarkümmend, kusjuures varem reageerisid sajad, kui ei kommenteerita ja ei jagata, siis on pilt selge. Konsulteerisin kõvade IT-inimestega ja ka nemad on arvamusel, et kasutatakse mingit isikustatud mitmeastmelist blokeeringut, kui vaid mingi käputäis FB kasutajaid mind näeb ja legitimiseerib süsteemi mõne laigi või kommentaariga. Minu esimene FB konto blokeeriti peatselt ära, see siin on mu teine konto, mis on praktiliselt betoneeritud. Kõik me teame, kes sellega tegeleb. Kui ma kritiseerin Delfit, siis loomulikult ei saa selle töötajad seda lubada. See on totaalne tsensuur, nagu N. Liidus ja Põhja-Koreas. Kusjuures tühistatakse nüüd ka konservatiivide laagris, nagu sain hiljuti veenduda – sponsorid dikteerivad tingimusi ja tellivad isepäisete arvamusliidrite kõrvaldamist. Nii et aitäh teile sõpruse ja usalduse eest, soovin kõigile häid lähenevaid jõule, tugevat tervist ja toredat vana-aasta lõppu. Seekord jääb minu konto alles, lihtsalt langeb koomasse. Loodetavasti ostab selle keskkonna kunagi keegi Muski taoline ja annab kohalikele “sallijatest” tsensoritele kinga, nagu Musk tegi Twitteri eesti koputajate ja karistussalklaste “moderaatorite” peaaegu sajapealise jõuguga.“

Olen vaba ja kohati isegi ülbe inimene, seega ei saa ma ei taluda ega lubada, et keegi mind modereerib, doseerib, piirab, lubab või keelab. Ei saa mitte taluda, kui mind lülitatakse välja või tagasi sisse vastavalt mingite nähtamatute süvategelaste soovidele ja alatutele kavatsustele. Samas ei taha ka oma sõpru alt vedada, keda karistatakse blokeerimiste ja tühistamistega lihtsalt selle pärast, et nad olid kommentaarides minu suhtes sõbralikud. Ei usalda seda süsteemi mitte üks raas ja arvan, et varem või hiljem jõuavad nad ka isikliku kirjavahetuse lugemiseni ja ehk ka provokatsioonideni. Kui juba pole jõudnud. Meie andmeid seal kogutakse ja katalogiseeritakse, ja te kõik seda teate. FB ja selle kohalike moderaatoritega peaks tegelema KaPo. Aga äkki tegelebki, kuid hoopis teises mõttes.

Miks lubatakse välismaa sotsiaalvõrgustikel jälgida vabu EV kodanikke, nende tegemisi, keelata, suunata, koguda andmeid? Kelle huvides ja mis eesmärgil? See on Eesti suveräänsuse rikkumine ja meie inimeste ahistamine. Inimestega ja nende informatsiooni ja arvamustega manipuleeritakse poliitilistel ja ärilistel, aga miks mitte ükskord ka sõjalistel eesmärkidel?

Kuna ma käin Facebookis nüüd ainult UU administraatorina (postitan Uute Uudiste FB kontole eelnevalt ee. keskkonnas avaldatud lugude linke, mis kuulub minu tööülesannete hulka), siis enam ei vaata, mis minu kontol toimub ja ootan tõesti, et äkki ajad muutuvad ja mõni järgmine Elon Musk ostab ka FB ära. Kuid täna sain sõpradelt teada killukese oma FB ajaloost ja nägin oma silmaga ametlikku kinnitust, et Ivan Makarovi positiivne mainimine on vastuolus selle FB standarditega ja karistatakse.

Üks hea eesti naine, kes mainis mind sümpaatiaga kahes kommentaaris, sai selle eest 2 x 30 päeva blokki. Kokku 60.

Ma ei ole kohtulikult karistatud ega kohtu all kunagi olnud. Ma ei ole ei tagaotsitav ega illegaal. Mul pole mitte ühtegi võlga ei riigi ega eraisikute ees. Kuid kõigest minu mainimise eest represseeritakse eesti inimeste vaba sõna nende enda riigis ja karistatakse lausujaid.

Mis tuhandepealise, -silmse ja -haarmelise elukaga meil tegemist on? Miks ta jälgib mind? Teid kõiki?

Ivan Makarov