Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tsenseerijate ohvriks langenud psühholoog Jordan Peterson Elon Muskile: „Olukord Kanadas on hullem, kui sa arvata oskad.“

-
05.01.2023
Elon Musk üritab Twitterisse sõnavabadust tuua, aga liberaalsete jõudude tsensuuri puhul pole seda kerge teha. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Tunnustatud Kanada kliiniline psühholoog ja kultuurikriitik Jordan Peterson kirjutas Twitteris, et temalt nõutakse psühholoogi litsentsi äravõtmise ähvardusel kohustusliku sotsiaalmeedia koolituse läbimist. Peterson twitterdas 3. jaanuaril, et Ontarion psühholoogide kolleegium (OCP) nõuab temalt „kohustusliku sotsiaalmeedia kommunikatsiooni ümberõppe läbimist“, vastasel juhul võidakse temalt võtta psühholoogia praktiseerimise litsents Ontario provintsis.

Peterson kirjutas, et teda süüdistatakse inimeste kahjustamises, ehkki ükski neist, kes teda n-ö kahjustamises süüdistavad, ei ole kunagi olnud tema kliendid. Seega, kui Peterson soovib säilitada oma litsentsi Ontarios, tuleb tal läbida sotsiaalmeedia nn ümberõpe, kus ta peab õppima suhtlema sotsiaalmeedias ilma inimesi „kahjustamata“.

Lisaks süüdistab OCP Petersoni Kanada peaministri Justin Trudeau kritiseerimises ja Kanada konservatiivse partei juhi Pierre Poilievere’ Twitteri postituste jagamises. Peterson ise on väljendanud arvamust, et just selle eest teda nüüd karistataksegi. „Kordan: ma seisan silmitsi avaliku häbistamise, kohustusliku poliitilise ümberõppe, distsiplinaarmenetluse ja võimalusega kaotada oma kliiniline litsents, seda põhjusel, et nõustusin Pierre Poilievere’ga ja kritiseerisin praegust peaministrit Trudeau’d,” twitterdas Peterson.

Elon Musk reageeris Petersoni postitusele kahe hüüumärgiga, väljendades sellega oma üllatust ja muret. Peterson vastas Muskile: „Olukord Kanadas on hullem, kui sa arvata oskad.“

Peterson soovib selle juhtumiga hoiatada kanadalasi, viidates tõsiasjale, et sedalaadi tsensuur laieneb kõigile elualadele. „Kanadalased: arstid, juristid, psühholoogid ja kõikide teiste ametite esindajad on komissaridest isandate poolt nii ära hirmutatud, et kardavad rääkida tõde. See tähendab, et teie hooldus- ja õigusnõustajad on muutunud ohtlikult ebausaldusväärseks,“ kirjutas Peterson Twitteris. Ta andis ka teada, et kavatseb avalikustada nii palju kui võimalik kõik tema vastu esitatud süüdistused, samuti oma vastuväited, järgides hoolega kõiki eetilisi ja juriidilisi piiranguid.

Allikas: Life Site News