Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

REPLIIK: Jaak Kalju möllab jälle

-
07.01.2023
Delfi
© Uued Uudised

Kui Delfi Grupp avaldab juba Mart Kadastikku, siis nad isegi enam ei varja omi eesmärke. Inimene, kes on materdanud alates ülikooli lõpetamisest alates kõiki, kes rääkisid midagigi vabast Eestist.

Kadastiku sõnad isemajandava Eesti kohta olid järgmised: “Isemajandamise ettepanekut arendades on juba jõutud nõudeni taastada kodanliku Eesti aegne riik ja kord. Kes vähegi poliitikat jagab, saab aru, et selline avantürism kompromiteerib meie teadlaste ja loovintelligentsi pingutusi vähendada kohaliku elu sõltuvust keskorganite suvast, puhub üles umbusaldust meie taotluste poliitiliste eesmärkide suhtes.

Solzhenitsyni kohta väitis ta: „Apoliitiline silmakirjatseja, kes ei usu demokraatiasse, vaid on autoritarismi (eeskätt [fašismi] (https://et.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1ism)) ägeda pooldajana kohutanud isegi oma seniseid soosijaid Läänes.“

Ma pole viitsinud seda Delfi artiklit eriti lugeda, sest tegelikult on jätiseid igal pool meie ümber. Aga see lause „Tulestik oli, ilu mitte. Pigem oli häbi – Ukraina sõjapõgenike ees, kelles iga kärgatus tekitas tõenäoselt õudustunnet“, sunnib küll ütlema, et mees oleks pidanud olema Kuressaares vana-aasta õhtul. Kõige suuremad raketilaskjad olid Pikal tänaval siinsed ukrainlased ja lõbu oli laialt. Nojah, neil ju raha jätkub.

Ning see mees, kes sügaval nõukaajal oli nõus kõigile, kes julgesid unistada vabast Eestist, kuuli kuklasse laskma, räägib nüüd, et tal on kahju ukrainlastest, kes peavad uusaasta paugutamist kuulma.

 

Vaata siit:

https://epl.delfi.ee/…/kolumn-mart-kadastik-jouluks…

 

Roland Mere