Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meedia alustas mõnede ettevõtjate peretoetuste-vastase nutulaulu edastamist 

-
11.01.2023
Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 valitsus röövis tänavu lasterikkad pered paljaks. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Sotsialistlik väljaanne Äripäev on üllitanud uudise pealkirjaga “Aitäh, peretoetused: koristajad lõpetavad tööl käimise”, mis on uus tase pere- ja lastevaenulikkuses.

“Riigikogus vastu võetud perehüvitiste seadus tõstab järsult lastetoetusi, kuid lihtsamat tööd pakkuvad ettevõtjad näevad selles ohtu, et suur hulk töötajaid otsustab nüüd tööl käimisest loobuda. Lihtsamat tööd ning madalamat palka pakkuvatel tööandjatel muutub veelgi keerulisemaks töötajate leidmine, kuna riigi jagatav toetusraha suurus ligineb nende sektorite keskmisele palgatasemele,” kirjutab Äripäev.

Ka pildiallkiri ütleb: “SOL Baltics OÜ juhatuse liige Rinel Pius tunnistas väga suureks ohtu, et lastega kodus olevad emad ja isad, kes praegu töötavad neil osalise tööajaga, otsustavad uute peretoetuste jõustudes tööl käimisest loobuda.”

See on mõttekoht ettevõtjatele – neil on nii “suur hulk madalamat palka saavaid” töötajaid, et isegi riigi toetused löövad sellest üle. Üks kõnekäänd aga ütleb, et “miinimumpalka maksev ettevõtja pole ettevõtja, vaid ta mängib ettevõtjat”.

Samas on eriti näotu, et süüdlaseks tehakse nüüd “lastega kodus olevad emad ja isad, kes praegu töötavad neil osalise tööajaga” – ehk inimesed, kes on niigi raskes olukorras ja on võimaluste piires laste kõrvalt tööd teinud. Ettevõtja ise loobub tavaliselt tegevusest, mis on mõttetuks muutunud, kuid kui seda teeb töötaja, siis on kisa lahti.

Liberaalide-vasakpoolsete valitsetavas Eestis ongi reegliks saanud, et löögi alla pannakse lastega pered, kes on tegelikult riigi tulevik. Pärast nende sildistamist pöördutakse nüüd ilmselt odavukrainlaste poole ja õigustatakse nende sissetoomist sellega, et meie lastega pered ei tahtvat tööl käia… Pere- ja lastevaenulikkus on Eestis ametlikus propagandas kindla koha leidnud – eesti lapsi lihtsalt ei taheta, migrant on hetkeks igati tulusam.

Riigikaitses valitses mõne aja eest kerge patriootlikkus, kus ettevõtjad võimaldasid kaitseliitlastel minna mõneks päevaks õppustele, palka seejuures kärpimata – nii anti oma panus Eesti kaitsmisesse. Sama suhtumine võiks olla ka lastega perede (või ka üksikvanemate) puhul – kui on lapsed, otsime neile sobivaid lahendusi, isegi kui see vajab ettevõtte panustamist.

Kui ettevõtjatel on raske hakkama saada, siis miks ei süüdista nad kunagi Reformierakonda, kes ajas energiahinnad ja inflatsiooni lakke ning muutis ettevõtetel tootmise ülikulukaks? Miks on lastega pered need, keda nüüd rünnatakse?

Õnneks on Eestis üks erakond, kes on laste saamise ja kasvatamise oma südameasjaks võtnud ning aitab seejuures nende vanemaid ja peresid – EKRE.

Uued Uudised