Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas on vihane, et jäi valitsuse infotunnis tühjalt istuma – aga vastuseid talt nagunii ei saa

-
11.01.2023
Peaminister on üheaegselt nii hirmul kui ka ülbe.
© Uued Uudised

Tänases valitsuse infotunnis ei esitatud Kaja Kallasele ühtegi küsimust ja põhjus on lihtne: nähvajast peaministrilt ei kuule nagunii ühtegi vastust, mis läheks kokku küsituga – Kaja Kallas valetab, vassib, räägib teemast mööda ja teeb isiklikke solvanguid. Selles veendumiseks on vaja vaid vaadata Riigikogu stenogramme – praktiliselt kõigi erakondade, sageli ka Reformierakonna valitsuspartnerite saadikud on kurtnud, et nähvitspoliitik vastab küsimusest alati teadlikult mööda.

Kaja Kallas kirjutab sotsiaalmeedias: “EKRE võttis täna infotunnis taktika, et mulle ühtegi küsimust ei ole ja oma laimuväited minu kohta esitatakse teistele ministritele suunatud küsimustes. Kuna mulle küsimusi ei ole, siis neile vastu vaielda ei saa. Miks EKRE debatti kardab?”

EKRE ei karda debatti – pole lihtsalt kellega debateerida. Ebaviisakas, ründav ja kitsa silmaringiga Kaja Kallas pole kunagi olnud arvestatav väitleja ja selliseks on ta kasvatanud tema ihumeedia, kes teeb talle pildis olemise lihtsaks. Kui Kaja Kallase vastas on konstruktiivne kritiseerija, on peaminister ruttu audis ja läheb üle süüdistustele. Praegu aga pole lihtsalt mõtet talt midagi küsida, vastust nagunii ei saa.

“Üks EKRE ähvardus oli Eesti jaoks nii ohtlik, et pean selle eraldi välja tooma. Mart Helme lubas, et võimule saades laseb EKRE lahti Kaitseväe, Politsei- ja Piirivalveameti, Päästeameti ja KAPO juhid ning paneb EKRE-le sobivad asemele,” väitis Kallas.

See on järjekordne vale. EKRE poliitikud on tõesti lubanud, et nende jõustruktuuride juhtide osas, kelle ametiaeg lõpeb pärast valimisi, võidakse uue valitsuse võimule tulles uus konkurss kuulutada – sest praegu, enne valimisi üritab Reformierakond nendele ametikohtadele oma toiduahela inimesed sokutada. Kui ametkonna juhtide lepinguaeg lõpeb pärast valimisi, oleks loogiline, et vastavad algatused teeb uus valitsus.

Ühes asjas on Kaja Kallasel õigus: “On selgemast selge, et märtsikuistel valimistel otsustatakse Eesti riigi julgeolek ja rahva tulevik.” Ainult et Reformierakonnaga on see tulevik tume.

Uued Uudised