Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Minister Hartman tõestas enda näitel, kui räpane poliitika tegelikult on 

-
11.01.2023
Temast tahetakse teha Hunt Kriimsilma, kes on hea kõiges. Piret Hartman seda kindlasti õigustada ei suuda
© Uued Uudised

Sotsist minister Piret Hartman püstitas uue rekordi alatuses, mis lööb üle isegi Reformierakonna sigadused.

BNS vahendab: “Kultuuriminister Piret Hartman teatas, et kutsub Integratsiooni Sihtasutuse (INSA) nõukogust tagasi 5. jaanuaril sinna nimetatud riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni (EKRE) liikme Ruuben Kaalepi. “Kultuurministeerium lähtub arusaamast, et võimude lahususe printsiibi hoidmiseks ei saa riigikokku valitud poliitikud kuuluda riigi asutatud nõukogudesse. Sellepärast olin sunnitud tegema vastava muudatuse ning palun EKRE-l nimetada INSA nõukokku uue liikme, kes ei ole valitud riigikokku,” kirjutas Hartman sotsiaalmeedias.

Tegemist on äärmiselt näruse vabandusega: kas Hartman siis enne ei teadnud võimude lahususe printsiipi ja alles juudi kogukond eesotsas Alla Jakobsoniga tuletas talle “natsijahi” käigus seda meelde?

Kultuuriminister märkis, et on kirjutamata kokkulepe, et Integratsiooni Sihtasutuse nõukogus on esindatud kõik parlamendierakonnad ning nende esindajad määravad erakonnad ise. “On oluline, et lõimumispoliitikat tehes ning sidusat ühiskonda ehitades on kaasatud erinevad maailmavaated, erinevaid ühiskonnagruppe esindavad erakonnad ka siis, kui kultuuriministri arvamus nendega ei ühti. Seda põhimõtet järgin ka tulevikus,” lubas Hartman.

See on järjekordne vale – rahvuskonservatiivse maailmavaate viskas sots ju välja. Hartmani kogu tegutsemine on näide räpasest poliitikast, mis on vasakpoolsele-liberaalsele leerile nii omane.

Olulise hoobi endale andis ka juudi kogukond Eestis. Sotsiaalmeedias kirjutab üks inimene: “Olen Iisraeli sõber, olen kogu aeg toetanud seda väikest rahvakildu, kes on osanud ellu jääda ja keset vaenlasi oma riigi elus hoida. Olen pikka aega tahtnud külastada juudi sünagoogi Tallinnas, et tutvuda juudi kultuuriga, aga nüüd jääb see ära. Asi ei ole Ruuben Kaalepis, vaid Alla Jakobsoni süüdistustes eestlaste rahvuslikkuse pihta. Jään Iisraeli sõbraks edasi, kuid siinsed juudid kaotasid ühe eestlasest sõbra. Külastan Jeruusalemma, kui võimalus avaneb, aga mitte siinset sünagoogi.”

Vaevalt Alla Jakobson selle üle siiski kurb on. Juudi kogukond on vähemalt tema näol küll pigem Putini ja Kremli sõber, vähemalt on neil ühine “natsijaht”. Las nad sõbrustavad pealegi siinsete liberaalide ja vasakpoolsetega, kes juudiriiki vihkavad ega ole soovinud Eesti saatkonda Jeruusalemma viia, sest Brüssel ei luba. Või putinlastega, kelle armee pommitas Ukrainas juutidele olulist Babi Jari memoriaalkompleksi.

Minister Hartman pani kultuurimarksistina paika, et eesti rahvuslus on tühistatud ja ühe vähemusorganisatsiooni vihkav lähenemine on temasugustele seaduseks.

Uued Uudised

Loe ka Estofoob Jakobson, jätke Kaalep rahule!