Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: “Reformierakond teeb kõik, et Eesti oleks võimalikult halvasti rünnaku tõrjumiseks valmis”

-
13.01.2023
Urmas Reitelmann

Harva saab kahel päeval järjest kogeda Riigikogus keemiliselt puhast Venemaa huvides tegutsemist ja hääletamist.

Sõda Ukrainas kestab 11 kuud. On võimatu, et selle aja jooksul ei ole mõtlevad olendid Ukrainas toimuvast mitte midagi õppinud, pigem vastupidi. Ning see seab sel nädalal toimunu sootuks teise valgusse.

Kolmapäeval tõrjus valitsusliit riigikaitsekohtute loomise eelnõu, mille olid sõjakohtute puudumisel ja selle olulisust sõja ajal mõistnud reservohvitseridest vandeadvokaadid. Inimesed koostasid eelnõu tasuta, vabatahtlikult enda vabast ajast. Riigile ei läinud eelnõu mitte midagi maksma. Sõjakohtud on reeglina kiired ja karmid ega meenuta ligilähedaseltki farsiks muudetud Eesti tsiviilkohtuid. Sõjakohtud tegelevad väejooksikute, marodööride, reeturite ja muidugi sõjakuritegudega ning nende liikmetel peab vältimatult olema militaarne taust. On päris selge, et sõjakohtu puudumine teenib vastase huve.

Neljapäeval lendas prügikasti konservatiivide katse denonsseerida Ottawa konventsioon maamiinide keelustamisest. Maamiinid toimivad tõhusalt ja on ennekõike vastast demoraliseerivad relvad ning mis eriti oluline, miinid on odavad ja Eestis on olemas oskused, kogemused ning vahendid jalaväemiine ise toota.

Igale mõtlevale inimesel on mõistusevastane konventsioonist kinni hoidmine, eriti, kui me teame millise asiaatliku julmusega venelased Ukrainas sõdivad, kasutades kõikvõimalikke miine vähimategi süümetunnistuse piinadeta, ukrainlased muide ka.

Aga ei! Valitsuskoalitsioonile ei ole Eesti kaitsmine oluline, vastupidi – Reformierakond teeb endiselt kõik, et Eesti oleks võimalikult halvasti rünnaku tõrjumiseks valmis. Selle hind on aga meie sõdurite elud, ei vähem.

Psühhopaadina käituv peaminister kuulutab igal võimalikul juhul, et Eesti olevat sõjas, mis on muidugi hale vale oma ebakompetentsuse varjamiseks. Ei ole sõjas, veel, aga varsti võib vabalt olla. Vene välisministeeriumi kõneisik Sahharova täna juba ähvardas, et Eesti sammud ei jää vastutegevuseta ja Eesti on muutunud üheks kõige venevaenulikumaks riigiks.

Kriisiolukorras ei maksa sõnad midagi, otsustavad teod. Sel nädalal näitas reformierakond ,ei tea enam mitmekümnendat korda, kui lühikese keti otsa Kreml nad sidunud on. Sõjaväljakohtu otsus taoliste reeturite üle oleks kiire ja letaalne.

 

Urmas Reitelmann, Riigikogu liige (EKRE)